Albanski specijalci ROSU krenuli na Sever Kosova

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Povodom rigoroznih carinskih mera koje su prištinske vlasti uvele na proizvode iz Srbije, predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

 

Potezi Prištine već su doveli do rasta cena životnih namirnica, a Albanci na KiM počeli su da bojkotuju srpsku robu i spaljuju je.

 

VUČIĆ O POKRETANJU ALBANSKIH TRUPA:

Dobili smo informaciju da su iz Baze Vrelo krenuli pripadnici specijalnih jedinica ROSU. Dolaze punim kamionima. Idu ka Severnoj Mitrovici. Ne znamo šta im je cilj.

 

MILAN IVANOVIĆ, DIREKTOR BOLNICE U MITROVICI

Ovo što se sada dešava je ništa novo. Planski organizovan teror nad Srbima i srpskim življem jer ne prihvataju jednu kvazi državu, jednu mafijašku državu. Vidimo da se ovaj proces intenzivira. Posle sporadičnog nasilja u jednom periodu, samo poslednjih nekoliko dana napadi na ambilante, pa onda ove sankcije prvo 10 odsto pa 100 odsto… Pa povlačenje srpske snage i lekova. Mi bez toga ne možemo.

 

Haradinaj je rekao da ne rade ništa bez dogovora sa velikim silama.

Ovaj scenario zamrznutog konflikta ide ka jednom ratnom konfliktu. Kupuju nekretnine parama od albanske mafije…Opkoljavaju polako Kosovsku Mitrovicu. I zato mislim da je vaš predlog bio pragmatičan o razgraničenju.

Od 11. ovog meseca Albanci ne dozvoljavaju transport boca sa kiseonikom. Iako je 12. novembra data dozvola, ali oni su to usporili. Posledice po naše pacijente mogu biti pogubne. Panike još nema ali kada se potroše rezerve u prodavnicama kojih još ima…

Advertisements

IZ OBRAĆANJA PREDSEDNIKA SRBIJE

Vučić je upitao predstavnike Srba sa KiM šta naši ljudi sa Kosmeta očekuju. Predstavnici Srba su ga zamolili da ne dozvoli maltretiranje srpskog naroda.

13.41 – Haradinaj je rekao da neće ukloniti takse dok Srbija ne prizna Kosovo. Ovo on nije sam smislio – ili ćemo strušiti vlast u Beogradu ili će nas priznati. Moramo da se spremimo za dugu i tešku borbu, pošto mu nezavisnost nećemo priznati.

13.38 – Oni izgleda na silu žele po cenu eskalacije sukoba da dođu do rezultata. Mi zbog i vas i nas, zbog cele Srbije moramo da čuvamo mir. Moramo da damo sve od sebe da izbegnemo svaku vrstu konfrontacije. Oni će pokušati da nas uvuku u sukobe. Moramo da ostanemo zajedno i da se svim mirnim i dozvoljenim političkim sredstvima borimo. Nadam se da neće krenuti da se nasiljem obračunavaju sa našim građanima. Država Srbija to neće dozvoliti.

13.36 – Mi smo spremili o čemu treba da razgovaramo i šta bi mi kao zemlja trebalo da uradimo. Ne moram da vam govorim da vas nećemo ostaviti na milost i ne milost. Sve ono što sam govorio u Kosovskoj Mitrovici pozivajući na mir, plašim se da to nisu razumeli.

13.35 – Paljenje naše robe u Kačaniku je jednako paljenju jevrejskih knjiga. Ovo je fašizam na delu.

13.32 – Kasnimo malo jer smo dobili nove informacije o pokretu albanskih trupa ka severu Kosova. Ponovo su uzeli onaj gliser kojim se Tači vozio po Gazivodama. Ili kreću da kontrolišu jezero Gazivode ili žele da kontzrolišu zeleni prelaz.

Advertisements

error: