AKO STE GLASALI! Poskupljuju cene benzina, dizela, gasa…

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Zbog rasta cene barela nafte, gorivo će u Srbiji do početka avgusta poskupeti za više od deset dinara. Evrodizel sa sadašnjih 159 ide na 170, a bezolovni benzin sa 150 na 160 dinara.

 

Cene goriva u Srbiji će do početka avgusta porasti za desetak dinara po litru, najavljuju u naftnim kompanijama! To znači da ćete za litar bezolovnog benzina, umesto sadašnjih 150, morati da izdvojite oko 160 dinara, dok će evrodizel sa 159 skočiti na 170 dinara. Ukoliko se to dogodi, gorivo će u našoj zemlji dostići najvišu cenu u istoriji.

Advertisements

 

Da sve bude gore, gorivo je od početka godine već papreno poskupelo i to za oko deset dinara u proseku, a samo u toku ove sedmice cena će dodatno skočiti za dva do tri dinara po litru (pogledajte tabelu). Stručnjaci kažu da se sve ovo dešava zbog naglog rasta cene barela nafte, što je posledica najpre sukoba u Siriji, a potom i američkih sankcija Iranu.

 

Vrtoglavi rast

Srđan Knežević, vlasnik najuspešnije domaće naftne kompanije “Knez petrol”, potvrdio je za Informer ove crne prognoze i dodao da se stalnim, gotovo svakodnevnim poskupljenjima goriva ne nazire kraj.

 

Izgleda će i gas da poskupi nakon nekoliko godina.

 

IZVOR: B92 / INFORMER

Advertisements

error: