Aerodrom “Nikola Tesla” danas je predat francuskoj kompaniji

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” na 25 godina svečano se potpisuje u Palati Srbija sa kompanijom Vansi erports.

 

IZ OBRAĆANJA PREDSEDNICE VLADE SRBIJE ANE BRNABIĆ

15.29 – Koncesija aerodroma “Nikola Tesla” nije kruna našeg razvoja, to je samo još jedan korak. Želim da zahvalim celom timu koji je radio na ovome. najveća zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću koji je najviše verovao u ovaj projekat, koji je on i započeo.

15.28 – Vlada Srbije će raditi i dalje na ravnomernom razvoju Srbije.

15.25- Privlačanje novih stranih investicija, promocija Srbije kao zemlje znanja i inovativnosti ostaje naš fokus. Ovaj ugovor obezbeđuje ulaganja u beogradski aerodrom u narednih 25 godina.

15.24 – Možemo da se pohvalimo suficitom, finansijskom stabilnošću, sve boljim kreditnim rejtingom, opadanjem stope nezaposlenosti. Inesvtitora je sve više. Odličan pokazatelj da je Srbija na dobrom putu su ozbiljne ponude velikih kompanija za aerodrom “Nikola Tesla” kao i dolazak francuskog Vansija.

IZ OBRAĆANJA PREDSEDNIKA VANSI ERPORTS NIKOLE NOTBARA

Advertisements

15.21 – Uvešćemo nove veze sa Lisabonom, Čileom… Nastojaćemo da poboljšamo tim koji radi na aerodromu, a tu smo i da pomognemo Er Srbiji da uvede nove linije.

15.20 – Došli smo ovde da budemo dugoročni partneri. Uložićemo maksimalni trud da razvijemo ovaj aerodrom. Ne bismo ni bili danas ovde da ne verujemo u razvojne šanse aerodroma “Nikola Tesla”.

IZ OBRAĆANJA AMBASADORA FRANCUSKE U SRBIJI FREDERIKA MONDOLONIJA

15.17 – I ubuduće će Francuska biti prijatelj Srbiji. Podržavamo reforsmki put Srbije kao i njen put u EU.

15.16 – Ovo je zaista dobar izbor za Francusku i Vansi, ali i za Republiku Srbije. Uveren sam da će ova investicija privući još kompanija i još investicija.

IZ OBRAĆANJA POTPREDSEDNICE VLADE SRBIJE ZORANE MIHAJLOVIĆ

15.14 – Svaki put kada je Francuska bila uz Srbiju, Srbiji je bilo dobro.

15.13 – Učinili smo korak više od ove koncesije. Ponovo imamo dodatni vetar u leđa za prijateljstvo između Srbije i Francuske.

15.11 – Danas je veliki dan za Beograd, Srbiju i aerodrom “Nikola Tesla”

 

B92

Advertisements

error: