A ZOVETE NA VOJNE VEŽBE! Ovo nam jedu vojnici: Parče hleba i parče čajne kobasice!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Združene vojne i policijske jedinice, angažovane na obezbeđenju državne granice na jugu Srbije i u kopnenoj zoni bezbednosti bukvalno gladuju, borave i rade u katastrofalnim uslovima nedostojnim čoveka u 21. veku, nemaju neophodnu zdravstvenu i higijensku zaštitu.

 

Ovako ukratko izgledaju izveštaji naših kolega svakodnevno angažovanih na obezbeđenju mira i spokoja građana Srbije.

Ovih dana smo bili u prilici da vidimo da je Ministarstvo odbrane izvršilo inspekciju jedinica koje izvršavaju zadatke u kopnenoj zoni bezbednosti, ali smo ostali uskraćeni za saopštenje o rezultatima ovog inspekcijskog nadzora. Zašto se Ministarstvo odbrane ućutalo, šta je to zatekla inspekcija na jugu Srbije?

Advertisements

Kako saznaje Vojni sindikat Srbije, inspekcija se bavila svim i svačim samo ne onim što treba i što joj je obaveza i osnovna funkcija, a to je da utvrdi nedostatke i naloži hitne mere za otklanjanje propusta u radu nadležnih organa i službi sistema odbrane.

Prema raspoloživim informacijama rukovodioci sistema odbrane, nekoliko meseci unazad nisu pokretali postupke javnih nabavki namirnica hrane, pripadnici nemaju potrebne lekove, nigde na posednutim objektima uz državnu granicu ne postoje serumi protiv ujeda zmija, a kada bi pripadnici napustili rovove ili zaklone jer su u njima zmije, bili bi ukoreni jer su navodno napustili položaj.

IZVOR: KURIR

Advertisements

error: