A ZA UKRASE IMA? BRNABIĆ: Rampe za vozove su previše skupe

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Premijerka Srbije Ana Brnabić sinoć je izjavila da je tragedija koja se dogodila na pružnom prelazu kod Niša, kada je poginulo petoro ljudi, velika i ocenila da sistemski problem koji decenijama postoji u saobraćajnoj infrastrukturi ne može da se popravi za pet-šest godina.

 

Gostujući na RTS-u, on je rekla da je na tom pružnom prelazu postojala adekvatna signalizacija, ali ne i rampa, jer su stručnjaci procenii da ne treba da bude na tom mestu i dodala da će uskoro biti postavljena.

„Mislim da ne treba na svim pružnim prelazima da postoji rampa, ali signalizacija da. Puno je vremena potrebno da svi prelazi budu bezbedni i mi na tome radimo. Apsolutno je jednostavnije postaviti rampu, ali da li je svrsishodno na svim pružnim prelazima postaviti je? To puno košta“, rekla je Brnabićeva.

Advertisements

 

Premijerka je dodala da će Vlada u 2019. godini biti fokusirana na pruge, kao i da je prioritetan projekat modernizacija pruge Niš – Dimitroivgrad.

Istovremeno, ona je apelovala na sve učesnike u saobraćaju da budu ozbiljni i odgovorni, da ne voze u alkoholisanom stanju, da ne kucaju poruke, ne razgovaraju.

„Osećam odgovornost svaki dan i zbog ove nesreće i zbog vode u Zrenjaninu i što škole nemaju dovoljno kompjutera. Kada se nešto desi, ne možete sve istovremeno rešiti, ali zato apelujem da svi budemo odgovorni“, rekla je Ana Brnabić.

 

(izvor infobrif/tanjug)

Advertisements

error: