A ZA SRBE NIŠTA? Vučić podelio migrantima iz Afganistana posao, pasoše i stipendije

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas porodicu 10-godišnjeg Farhada Nurija iz Avganistana, i ponudio im da ostanu u našoj zemlji.

Vučić je Farhadu ponudio stipendiju kako bi nastavio da slika, a njegovom ocu posao, kao i državljanstvo za sve.

Vučić je u zgradi Predsedništva Srbije dečaku iz Avganistana rekao da Srbija nije bogata kao Švajcarska, gde oni planiraju da stignu, ali da bi Srbija bila počastvovana ako bi oni odlučili da postanu njeni državljani i izrazio spremnost da se pomogne i u njegovom školovanju i u zapošljavanju njegovog oca.

– Nismo bogati kao Švajcarska, ali ako obiđete Beograd videćete da je on lep grad i ukoliko budete želeli da ostanete mi bismo vam dali državljanstvo Srbije odmah. I da razviješ tvoj slikarski talenat i da tvoj otac odmah dobije posao, jer nam nedostaju gipsarski moleri i da lepo živite ovde u Srbiji – rekao je Vučić.

Advertisements

Vučić je rekao da će porodica dečaka iz Avganistana odlučiti da li će ostati u Srbiji ili otići u Švajcarsku ali da on smatra da treba da ostanu ovde i dodao da već ima nekoliko ponuda iz domaćih firmi za Farhadovog oca da se zaposli, jer Srbiji nedostaju majstori raznih specijalnosti.

On je, takođe, najavio da je država spremna da obezbedi i školarinu za dečaka jer je očigledno reč o talentovanom detetu u čiji umetnički razvoj treba ulagati.

– Na vama je da razmislite. Ne kažem da ćete moći da živite u bogatstvu, ali ćete moći da živite pristojno i dobro u Srbiji ako to prihvatite. Naša politika je politika iskrenog prijateljstva, solidarnosti i ljubavi prema izbeglom narodu i prema ljudima koji traže svoju budućnost. Ako tu budućnost vidite ovde u Srbiji – dobro došli u našu zemlju. Ali to (odluka) je na vama – rekao je Vučić.

BLIC.RS

Advertisements

error: