A ZA BOLESNU DECU NEMA! Zvezda i Partizan od države dobijaju 4 miliona evra!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Košarkaški klub Partizan od državnih firmi “Telekom”, NIS i aerodroma “Nikola Tesla” dobija 1,4 miliona godišnje * FK Partizan od “Telekoma” dobija 800.000 godišnje, isto kao i FK i KK Crvena zvezda!

Fudbalski i košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan na godišnjem nivou od državnih firmi ukupno dobijaju oko 3,8 miliona evra! Najviše novca dobija KK Partizan, 1,4 miliona, dok FK Partizan i KK i FK Crvena zvezda dobijaju po 800.000 evra.

 

Država se zauzela

Ojačali smo sponzorski pul zahvaljujući pomoći državnog vrha
Nikola Peković, predsednik KK Partizan
Čelnici KK Crvena zvezda u ponedeljak su izdali saopštenje u kojem su poručili da ne žele više da ćute na prozivke da je njihov klub “državni projekat”. Oni su istakli da KK Partizan dobija znatno više novca iz budžeta i ispostavilo se da su bili u pravu.

Veliki problemi

KK Partizan ima tri državna sponzora – “Telekom”, koji mu daje 500.000 evra godišnje, NIS (800.000) i Aerodrom “Nikola Tesla” (100.000). Preostala tri kluba sponzoriše samo jedna državna kompanija, “Telekom”, a ona svima isplaćuje istu sumu – po 800.000 evra godišnje.

Advertisements

DRŽAVNI SPONZORI VEČITIH
KK PARTIZAN
NIS 800.000€
Telekom 500.000€
Aerodrom “Nikola Tesla” 100.000€
FK PARTIZAN
Telekom 800.000€
KK CRVENA ZVEZDA
Telekom 800.000€
FK CRVENA ZVEZDA
Telekom 800.000€
* u pitanju je suma koju klubovi dobijaju na godišnjem nivou

 

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Nikola Peković kaže da je zahvalan državi na pomoći.

– Problemi su veliki i trudimo se da što je pre moguće rešimo sva dugovanja. Ojačali smo sponzorski pul zahvaljujući pomoći državnog vrha i samog premijera Aleksandra Vučića. Obnovili smo saradnju sa kompanijom NIS i “Telekomom”, a istovremeno radimo i na animiranju privatnih kompanija – istakao je nedavno Peković.

Šampion Srbije u košarci Crvena zvezda ima samo jednog državnog sponzora, a to je MTS.

Predsednik kluba sa Malog Kalemegdana Nebojša Čović, međutim, tvrdi da mu to uopšte ne smeta.

– Zvezda od državnih sponzora ima samo MTS, dok Partizan ima i NIS i “Telekom”, a odskora i Aerodrom “Nikola Tesla”. To jeste velika razlika, ali ne pričam to da bih se žalio. Samo iznosim kao konstataciju i podsetnik kada se prave politički sletovi i mitinzi na tribinama protiv pojedinih ljudi iz vrha države – kazao je Čović.

 

IZVOR: INFORMER / DNEVNI ŽURNAL

Advertisements

error: