A TVOJ MUŽ JE ŠTA!? HILARI KLINTON: Tramp je ludak i ubica kao što je bio Milošević!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nekadašnja američka državna sekretarka i neuspešna kandidatkinja Demokratske partije za predsednika SAD Hilari Klinton uporedila je šefa Bele kuće Donalda Trampa sa Slobodanom Miloševićem, za kojeg je rekla da je bio čovek koji je podsticao etničko čišćenje tokom rata u BiH.

 

Ona je u obraćanju publici na njujorškom „Buk ekspo 2017“, održanom protekle nedelje, izjavila da Tramp ima tu crtu da „zapali suseda protiv suseda“, baš kao što je to, po njenom mišljenju, radio Slobodan Milošević, za kojeg je rekla da je bio „zli diktator“, prenosi N1.

Klintonova je dodala da Tramp želi da vidi taj plamen mržnje, baš kao što se videlo kod brojnih masakara u svetu, spomenuvši i masakr u Ruandi, gde je ubijeno više od 800.000 ljudi.

Advertisements

Supruga nekadašnjeg američkog predsednika Bila Klintona je kazala i da je Trampova administracija „abnormalna“, kao i da je s pravom zabrinuta za budućnost Amerike, jer njegova administracije može da nanese „trajna oštećenja američkim institucijama“.

Ona je, između ostalog, napala i Trampove pristalice, nazivajući ih ljudima koji stalno „podstiču neko negodovanje“.

Bivša državna sekretarka SAD je rekla da je delovanje poput Trampovog veoma opasno.

„Da, videli smo to u Bosni, i u Ruandi, ali i u drugim zemljama. Uglavnom, to su zemlje gde politički lideri deluju samo zbog ličnog interesa, lične političke ideologije, pohlepe…“, rekla je ona.

U obraćanju je pomenula i Ruse, koji su optuživani da su hakovali elektronsku poštu Demokratske partije, i dodala da joj je to bilo bolnije od svih uvreda koje je dobila od Trampa.

 

IZVOR: PRAVDA

Advertisements

error: