A TOMINE NELEGALNE VIKENDICE NIKO NE DIRA! Ruše crkvu iz 1905. jer NEMA DOZVOLU

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Građevinski inspektor opštine Lučani doneo je rešenje o rušenju seoske crkve argangela Mihajla u Glogu sagrađene 1988. godine jer nema građevinsku dozvolu, ali i stare koja se nalati neposredno pored nje iz 1905. godine, iako u to vreme nije bilo ni dozvola ni inspekcije.
To je, naime, utvrđeno satelitskim snimkom kojim je urađen presek stanja u Srbiji posle usvajanja novog Zakona o legalizaciji. Nakon potpisivanja rešenja o rušenju građevinski inspektor Zoran Krljančević proglašen je na društvenim mrežama za „’ličnost godine opštine Lučani’“.

Krljančević kaže za „Blic“ kaže da je surova laž priča kako je on naredio rušenje najstarije crkve u ovom kraju, već da je postupao po zakonu. -Ja sam Crkvenoj opštini iz VIče u tom ataru poslao rešenje za ozakonjenje. Dakle, u startu je preneta neistina javnosti. Taj proces ozakonjenja podrazumeva rešenje za rušenje koje se obustavlja do procesa okončanja ozakonjenja – kaže Krljančević.
On ističe da svima piše takva rešenja i da bi isto uradio za bilo koji od spornih objekata na teritoriji opštine, „onako kako nama nalaže država Srbija da radimo“.

Advertisements

U opštinskoj upravi kažu da je Ministarstvo građevine naložilo takav postupak i da se on sprovodi na teritoriji čitave Srbije te da se prašina digla samo u Lučanima pošto se radi o verskom objektu.

Crkve kako nam tvrde, neće biti srušene, ali se moraju ozakoniti.

Nadležno sveštenstvo u ovoj crkvenoj opštini kaže da bez blagoslova episkopa žičkog ne sme davati bilo kakve komentare.

Međutim, kako su mediji ranije preneli, opštinskim rešenjem, koje je 31. oktobra potpisao građevinski inspektor Zoran Krljančević, od Crkvene opštine Viča naređenjem se očekuje da u roku od 30 dana sruši objekte u Gornjem Dupcu, crkvu i crkvu brvnaru u istoj porti, jer su sagrađene bez prethodno pribavljene građevinske dozvole.

(Izvor: Blic)

Advertisements

error: