A PENDREČENJE ANDREJA? – VUČIĆ: Za moje vreme policija nikoga nije udarala pendrecima

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare, prilikom koje je objavio ime novog premijer, pričao je o incidentu na mitingu SNS prilikom njegove inauguracije.

 

„Oni koji su napali novinare, a posebno ženu, moraju da odgovaraju, ali moraju da odgovaraju i oni koji su došli da provociraju i koji su želeli da izazovu masakr“, rekao je Aleksandar Vučić.

Vučić je naveo da je obezbeđenje na skupu Srpske napredne stranke ispred Skupštine Srbije u danu kada je preuzimao dužnost predsednika trebalo da bude blaže prema novinarima. „Možda je trebalo blaže da ih uklone da bi se izbegli nemiri. To što je neki iz Demokratske stranke i Ne da(vi)mo Beograd maltretirao ljude, pa je uklonjen sa tog mesta, pa to je u skladu sa zadatkom obezbeđenja. Šta je drugo trebalo da se očekuje?

Advertisements

 

Šta su radili na tom skupu, i zbog čega su provocirali ljude. Zbog čega su toliko neodgovorni“, rekao je Vučić. Naveo je da jedva čeka da vidi šta će tužilaštvo i pravosuđe da kaže onima koji su zakonski zakazali skup 40 dana ranije i onima koji su tu došli da izazovu nerede.

Takođe, predsednik je istakao da „na skupovima u poslednjih pet godina povređena je samo jedna osoba i nijedan policajac za ovih pet godina nije upotrebio pendrek„.

Novinarka Sandra Petrušić osvrnula se na tu Vučićevu izjavu naglašavajući da je predsednik zaboravio da su mu prebili brata.

– Vučić je saopštio da policija pet godina nije upotrebila pendrek. I zarad samoreklamerstva zaboravio da su mu pendrečili brata- napisala je Petrušić na Tviteru.

 

OPOZICIONAR.COM

Advertisements

error: