A NA RTS-u IDE SERIJA! Malinari protestuju protiv Vučić, najavili BLOKADU puteva!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

ARILJE – Više stotina malinara iz svih krajeva Srbije protestovali su večeras u Arilju nezadovoljni otkupnom cenom od 100 do 120 dinara za kilogram malina ovogodišnje berbe.

– Ta cena je katastrofalna, vodi nas pravo u propast. Ta cena je rezultat monopola, rezultat kriminala a ne poštenog dogovora između malinara i hladnjačara. Ta cena je propast je malinare – zaključili su malinari na protestu.

Posle protesta održan je i sastanak UO Asocijacije malinara Srbije na kome su ova Asocijacija i druga udruženja malinara jednoglasno zatražili da ovogodišnja akontna cena maline bude 1,83 evra. Malinari su se, osim ovog, dogovorili da upute hitno pismo predsedniku države Aleksandru Vučiću i resornim ministrima u kome će zatražiti da država stane na put monopolu i kriminalu u ovoj oblasti.

Advertisements

– U slučaju da do petka, 18. juna ne dođe do dogovora, ako ne budu prihvaćeni naši zahtevi, u petak ćemo održati novi sastanak i dogovoriti se oko tehničkih detalja, a večeras smo se dogovorili da tada radikalizujemo naše zahteve. To znači da ćemo stupiti u generalni štrajk, a to podrazumeva prekid berbe maline, blokade puteva i blokade hladnjača – kaže Dobrivoje Radović, predsednik UO Asocijacije malinara Srbije.

Više stotina malinara, okupilo se popodne na mirnom protestu u Arilju gde su zatražili da država hitno reaguje i spreči, kako su rekli “pljačku i otimanje njihove muke, raznim zakulisnim radnjama i monopolističkim ponašanjem hladnjačara”, navodi portal Glas Zapadne Srbije.

Čuli su se predlozi da se više ne ide u Beograd, već da se blokira železnička stanica u Požegi.

Skupu su prisustvovali predstavnici malinarskih udruženja iz goto svih mesta Srbije, kao i predstavnici pojedinih lokalnih samouprava. Na skup su došli predsednik opštine Arilje, Zoran Todorović, predsednik lokalne skupštine Dragiša Terzić i svi odbornici.

KURIR

Advertisements

error: