A KOD NAS SAMO MAJMUNI! – u Američkom gradiću PAS izabran za gradonačelnika

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Za najnovijeg gradonačelnika Rebit Haša malenog gradića u Kentakiju, izabran je pas Brajnet Paltro.

Brajn je pit bull od tri godine, a u borbi za gradonačelničku fotelju takmičila se protiv mačke Stele i magarca Higinsa, prenosi Hafinton post.

Za Brajn je ovo prvi put da se okušala u politici, ali nije prvi put da Rebit Haš (Rabbit Hash) ima psećeg gradonačelnika. Brajn im je četvrti za redom, a mandat je preuzela od Lusi Lu koja pripada pasmini border koli.

Iako počasnu titulu nosi od početka godine, Brajn i dalje privlači veliku pažnju medija.

Advertisements

“Brajn je obećala da će lepo tretirati sve ljude i životinje koji dođu u Rebit Haš, posebno mačke. Inače voli juriti mačke, ali zaklela se da će se uzdržati od toga”, rekla je njena vlasnica Džordi Bamroft.

Prema pisanju Asošijeted presa, ovaj je gradić premalen da bi mu zaista gradonačelnik bio potreban, ali se od devedesetih organizuju glasanja kako bi se skupio novac. Svaki glas košta jedan dolar, a građani mogu glasat koliko god puta žele.

Na zadnjim je izborima, održanim u novembru prošle godine, prikupljeno gotovo devet hiljada dolara koji su upotrebljeni za obnovu gradske trgovine mešovitom robom koja je prošle godine stradala u požaru.

reuters

Advertisements

error: