A DECU LEČIMO SMS PORUKAMA! – Zorana Mihajlović dala 4 MILIONA za privatne lekare

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Iako već imaju plaćeno zdravstveno osiguranje, 350 radnika Ministarstva građevinarstva ide i na sistematske preglede kod privatnika o trošku poreskih obveznika.

Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, počastila je nedavno, o trošku građana Srbije, zaposlene u svom ministarstvu kompletnim sistematskim pregledom u privatnom domu zdravlja, a ovo luksuziranje koštaće građane tačno 3.989.880 dinara!

Po osobi 11.000 dinara

Mihajlovićeva je, naime, u cilju prevencije i očuvanja zdravlja, organizovala za oko 350 radnika ministarstva na čijem je čelu specijalističke preglede u privatnom domu zdravlja i laboratorijske analize u privatnoj laboratoriji, i zahtevala da kompletan sistematski pregled radnik može da obavi u toku jednog dana, i to od 8.00 do 17.00 časova.

Advertisements

Na taj način su državni službenici, iako imaju zdravstveno osiguranje, dobili priliku da bez čekanja i zakazivanja provere svoju krvnu sliku, vid i gustinu kostiju, ali i da urade brojne ultrazvučne preglede.

Svaki Zoranin radnik koštaće nas preko 11.000 dinara, što je, bar prema onome što se do sada zna, apsolutni rekord kad je u pitanju razbacivanje na privatne doktore.

Kad se tome doda da danas, u 21. veku, lečimo teško bolesnu decu skupljanjem novca u SMS i humanitarnim akcijama, ovakav način trošenja državnih para je za svaku osudu.

U Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kažu da je sve u skladu s važećim zakonskim propisima.

KURIR NOVINE

Advertisements

error: