A DECU LEČIMO SMS PORUKAMA! – DAČIĆ potrošio 3,5 MILIONA DINARA na WC papir!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ministarstvo spoljnih poslova naručilo 160 rolni troslojnog, odlično upijajućeg WC papira za odabrane i 1.400 rolni dvoslojnog, dobro upijajućeg za ostale u ovom resoru.

 

Nije tajna da se u ministarstvima drugačije ophode prema budžama nego prema običnim smrtnicima, ali je Ivica Dačić u Ministarstvu spoljnih poslova otišao korak dalje – za one na položaju nabavlja čak i bolji toalet-papir.

Ministarstvo spoljnih poslova zaključilo je ugovor o kupovini papirne galanterije za održavanje higijene, i to mali broj kvalitetnijih troslojnih rolni, očito za odabrane, i daleko veći broj rolni običnog, standardnog papira – za ostale. Odalović potpisao
Mislite da je ovo šala? Nije! Naime, u ugovoru koji je potpisao Veljko Odalović, državni sekretar u ministarstvu, a koji je zaključen krajem marta sa firmom „Hajdžin sistems“, navodi se da ministarstvo uzima 15.000 ubrusa za ruke i toalet-papira – dvoslojnog, bele boje, bez mirisa, blago reljefnog, duža strana presavijenog ubrusa a-24,8-25 centimetara. Tu je i toaletni papir takođe troslojni i dvoslojni.

Advertisements

– Papir je troslojni, bele boje, bez mirisa, blago reljefni, odlično upijajući, razgradiv u vodi. Dimenzije rolne – dužina 29-30 centimetara (250 listića), prečnik rolne 11,8-12 centimetara, unutrašnji prečnik hilzne 4-4,2 centimetra, širina rolne 9,5-9,8 centimetara. Ukupno 160 komada – navodi se u specifikaciji ugovora u kojem se dalje nastavlja:

– Rolna dvoslojna, bele boje, bez mirisa. Dobra moć upijanja, razgradiv u vodi. Dimenzije rolne – prečnik rolne 26 centimetara, unutrašnji prečnik hilzne 5,8-7,8 centimetara, širina rolne 9,5-9,8 centimetara. Ukupno 1.400 komada.Vrednost jednogodišnjeg ugovora je 3.437.400 dinara, bez PDV.

(Autor: Kurir)

Advertisements

error: