VESIĆ, ČEDA I KARIĆ NAPRAVILI HAOS U SNS: Otimaju se za mesto gradonačelnika Beograda

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Mogućnost da će biznismen biti Vučićev adut na beogradskim izborima žestoko uzdrmala gradskog menadžera, koji je već u kampanji za čelnika Beograda.

 

Bogoljub Karić, lider Pokreta snaga Srbije, jedan je od mogućih kandidata za gradonačelnika Beograda u ime vladajuće koalicije sa SNS na čelu, nezvanično saznaje Kurir.

Sama mogućnost da se Karić uključi u trku za prvog čoveka prestonice izazvala je opštu pometnju među naprednjacima, a naročito je žestoko uzdrmala i iznervirala gradskog menadžera Gorana Vesića, koji se i te kako nada ovoj funkciji.

 

Omraženi dosovac

Jedan od najomraženijih dosovaca, a sada veliki naprednjak, Vesić nada se mestu gradonačelnika i uveliko je u kampanji za predstojeće beogradske izbore, pošto se ne skida s televizija pod kontrolom režima SNS, gde hvali poduhvate ove vlasti. Nedavno je čak u televizijski studio dovukao napuklu cev ne bi li „verno dočarao“ koliko je prethodna vlast bila loša.

– Vesić je poludeo kad je čuo da bi Karić mogao da uđe u trku za gradonačelnika i da u vrhu SNS uopšte pominju njegovo ime kao kandidata. Čovek je u panici jer se nadao da će on biti adut SNS za gradonačelnika i sad se plaši da bi Karić mogao da mu pomrsi konce – priča izvor Kurira i podseća da je Vesiću pozicija gradonačelnika neostvareni san i da u stranci postoje priče da nikada nije prežalio što je Vučić izabrao Malog, a ne njega. Ali poznato je da Vesić nije omiljen među naprednjacima, kao i svi oni koji su nekad bili okosnica dosovog režima, tvrdi izvor Kurira iz ove stranke i dodaje:

Advertisements

 

Muka im od tuđih kadrova

– Sva ta imena koja se pominju iritiraju veliku većinu naprednjaka jer im je više muka od kadrova iz drugih stranaka. U stranci je opšti haos. Ljudi su zbunjeni, revoltirani… Iako je manje-više svima jasno da partija kuburi sa ozbiljnim i stručnim kadrovima, opšti je utisak da je nekorektno da se funkcije dele nestranačkim ličnostima, kao što je pozicija premijera poverena Ani Brnabić. A sad se za jednu od najmoćnijih pozicija u državi kao kandidati pominju Vesić, koji je potekao iz DS, i šefovi drugih stranaka Karić, Jovanović… Nezadovoljstvo u SNS ključa li, ključa – kaže izvor Kurira.

I Čedomir Jovanović se nudi vrhu SNS za prvog čoveka prestonice
Podsetimo, u igri za gradonačelnika je i lider LDP Čedomir Jovanović, koji se ozbiljno nudi jer je video svoju šansu kao kandidat naprednjaka, koji nemaju izbor za gradonačelnika. Redovni izbori za novu gradsku vlast trebalo bi da se održe u martu sledeće godine, ali u medijima se spekulisalo da bi predsednik Aleksandar Vučić mogao da odluči da se izbori održe u januaru.
Bogoljub Karić

PROJEKTI I FASADE

Bogoljub Karić juče nije odgovarao na pozive i poruke Kurira u vezi sa eventualnom kandidaturom za gradonačelnika Beograda. Lider PSS je, inače, u javnosti u nekoliko navrata govorio o projektima vezanim za grad, potrebi da se srede fasade… Ni Jovanović ni Vesić ranije nisu se ovim povodom izjašnjavali.

IZVOR: KURIR

Advertisements

error: