LAŽ INTERNET MEDIJA: Šeron Stoun odgojili Srbi, Tramp je Srbin, Kluni se bori za Kosovo!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Svako treba da voli svoju zemlju, ali da li je uopšte potrebno da nam neki tamo stranci govore koliko je naša zemlja lepa? Slepi jesmo svakako, ali nismo valjda toliki “mentalni invalidi”. Ups…možda i jesmo kada pogledamo spisak ministara i predsednika.

Pre nekoliko godina podigla se velika prašina oko Džordža Klunija i Kosova, naime kako glumac treba da započne protestnu kampanju protiv nezavisnosti Kosova. Mediji su dizali Klunija do visina Svetog Save, ali čim se prašina malo slegla od toga nije bilo ničega, ali Srbi kao Srbi imaju pamćenje poput zlatne ribice, pa se taj skandal ubrzo i zaboravio mada su saradnici holivudskog glumca to demantovali – taj deo Srbi čuli nisu.

Kad smo već kod Klunija, neki od vas se sećaju čuvenog rediteljskog prvenca pod imenom “Laku noć i srećno”. Ovo je drama o konfliktu koji je nastao kada je popularni američki novinar Edvard R. Marou napao Džozefa Makartija, senatora iz Viskonsina i njegovu antikomunističku politiku, ali i o tome sa kakvim se problemima suočavaju mediji kada se suprotstave vladajućem režimu.

Da se vratimo na “Niske strasti”…

Naslovi koji ste prethodnih dana mogli da vidite: “Šeron Stoun začepila usta Amerima”, “Delila sam hleb sa Srbima, oni su mi najdraži prijatelji”, “Odrasla sam na srpskom kukuruzu”.

Ovo već prevazilazi svaku meru, svako kome je ostala živa makar jedna siva ćelija neće poverovati u ovo. Ovo me je podsetilo na legendu o Svetom Savi i volovima koji pokušavaju da unesu svetlost u kuću, ali je Sava bio taj koji je izmislio prozore, Srbi su na kant otvarali prozore još oko 1200. godine.

Advertisements

Pa da vidimo šta je mlađani “wannabe” Tolkin smislio o Šeronki, pardon možda joj je pravo ime bilo i Šabanka (ostaje da sačekamo novo izdanje) srBizama u medijima).

– Moji najdraži prijatelji, od detinjstva do danas, jesu Milica i njen brat Dušan. Oni su mi kao brat i sestra. Rođena sam u Midvilu, malom mestu u blizini Pitsburga. U blizini su stanovali Milica i Dušan. Moji roditelji, Džo i Doroti, poreklom su iz Irske, a njihovi Milorad i Milunka iz Srbije.

– Tetka Milunka, koja je iz Čačka, mnogo nam je pričala o Srbiji, a čika Milorad koji je poreklom sa Kosova, mnogo nam je pričao o svom zavičaju. Za vreme bombardovanja 1999. godine, pokazivao nam je fotografije crkve u kojoj je kršten, a koja je srušena. Milica i Dušan su nedavno bili u Srbiji, pričali su mi o svemu. I sada mnogo brinu zbog te nepravde vezane za Kosovo. Zajedno smo razmišljali da organizujemo neki javni protest, ali u američkim medijima, na žalost, objavljuje se samo što ide u korist Albancima, jer je njihov lobi veoma jak – ovako je lepa glumica govorila o Srbima.

Napisaše ljudi i ostaše živi. Osnovna novinarska načela nisu ispoštovana. Rekla je Šeron za koga? Kome? Gde? Na tv-u (nije, ne postoji video zapis), radiju, magazinu??? Srbima? Kome, bre (ovde je bre apsolutno neophodna rečca).

Za kraj da zaokružimo i sa genijalnim otkrićem “kolega” koji su se dokopali kose predsednika SAD i ozbiljnom analizom njegovog DNK došli do zaključka da je on pola Srbin pola Bugarin (mada to i nije bitno). Da, da sišao čovek pravo sa Stare Planine i osvojio SAD.

ESPRESO.RS

Advertisements

error: