SVE PRIZNAO! Poljski državljanin je taj koji je zapalio prve požare u CRNOJ GORI

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Državljanin Poljske W.K. priznao je da je u nedelju u uvali Žanjice, na poluostrvu Luštici, izazvao požar, objavile su podgoričke Vijesti. Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom zbog toga mu je odredilo zadržavanje.

 

Poljski državljanin uhapšen je u nedelju popodne, a prijavili su ga kupači na Žanjicama.

Požar je ugašen pošto su intervenisala dva aviona i helikopter.

Podgoričkim Vijestima je u policiji rečeno da je podmetanje požara teško dokazivo krivično delo, a da policijske patrole pokrivaju teren na teritorijama opština Herceg Novi, Tivat i Kotor u potrazi za piromanima.

Advertisements

I hrvatska policija preduzima mere kako bi pronašla piromane. Istražujući uzroke požara oko Splita, policija i zagrebački Centar za forenzička ispitivanja, istraživanja i veštačenja “Ivan Vučetić” istražuju uzroke požara u okolini Splita korise i snimke snimci kamera iz sistema videonadzora šumskih požara, postavljenog kod Omiša.

Mediji prenose da je policija obavlja informativne razgovore sa čak 30 ljudi, mahom meštana u požaru stradalih područja.

Sistem videonadzora šumskih požara “Holistik” radi od prošle jeseni, a kamere se nalaze u Sinju, Omišu, Kaštelima i na Hvaru. Snimci ovih kamera se direktno prebacuju u novo komandno vozilo sa informaciono-računarskom opremom u Splitu.

Reč je o strateškom projektu zaštite od požara u kojem je učestvovalo 20 partnera iz Italije, Slovenije, BiH, Albanije, Crne Gore i Hrvatske, vrednom oko 10 miliona evra.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: