LAŽEŠ! MINISTAR LONČAR: Niko mi nije rekao da trebaju pare za bolesnu devojčicu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Odmah po saznanju da se 16-godišnja D. P. obratila javnosti ukazujući na problem svog zdravstvenog stanja i potrebe za daljim lečenjem, ministar zdravlja u Vladi Srbije dr Zlatibor Lončar reagovao je i zatražio informacije o devojčicinom zdravstvenom stanju, kao i podatke o njenom dosadašnjem lečenju.

Lončar je u izjavi Tanjugu rekao da su pozvani lekari Instituta za majku i dete “Dr Vukan Čupić”, kao i Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, koji su u toku sa lečenjem 16-godišnje devojčice.
Uz pomoć RFZO i Budžetskog fonda ni jedna osoba, a posebno ni jedno dete, ne sme bude odbijeno za lečenje u inostranstvo zbog nedostatka novca.

On je rekao da je obavešten da niko od porodice D. P. niti neko od lekara nije kontaktirao bilo RFZO bilo Budžetski fond za lečenje oboljenja, stanja ili povreda koje se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji, povodom njenog upućivanja u neku od stranih zdravstvenih ustanova na dalje lečenje.

Advertisements

– Činjenica je da su predstavnici Budžetskog fonda bili u kontaktu sa majkom devojčice D.P. i upoznali su je sa mogućnostima kako da ostvari pravo na lečenje u inostranstvu (potrebno je samo dostaviti konzilijarno mišljenje lekara), ali se ona posle toga više nikada nije javila – naveo je ministar.

Slično se dogodilo i kada su lekari Univerzitetske dečje klinike pozvali D.P na pregled nakon kojeg su bile zakazane konsultacije oko njenog daljeg lečenja sa stručnjacima Klinike u Pitsburgu, SAD, putem tele-konferencije, ali na pregled nikada nisu došli.

On je istakao da je država obezbedila da putem RFZO i Budžetskog fonda ni jedna osoba, a posebno ni jedno dete, ne bude odbijeno za lečenje u inostranstvo zbog nedostatka novca.
– Oba fonda raspolažu sa dovoljno novca, jedino je potrebno obratiti im se i dostaviti medicinsku dokumentaciju – naglasio je Lončar.

INFORMER

Advertisements

error: