EKSKLUZIVNO! STIŽE NOVI ZAKON! Za pretnje smrću Vučiću sledi vam 10 godina zatvora

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Kako Dnevni Žurnal saznaje, nekoliko sudova i pravosudnih organizacija udružilo se kako bi se menjali krivični zakoni i dopune koje se odnose na kažnjavanje ljudi.

Naime, kako saznajemo, u toku je provera “rupa” u zakonima Republike Srbije kako bi se videlo na koji način mogu da se povećaju kazne za pretnje smrću državnicima i njihovim porodicama. Naime, naš izvor napominje da su zahtevi pristigli sa svih strana nakon što je čovek koji je pretio Vučićevoj ćerki dobio 8 meseci zatvora.

Naš izvor napominje da mnogi iz vrha vlasti nisu bili  zadovoljni jer su smatrali da je kazna mlaka, dok je pozitivna reakcija naroda na kažnjavanje doprinelo tome, da “nekome” padne na pamet da se pootri kazne za ovo krivično delo.

Advertisements

Naša redakcija imala je i uvid u to na koliko godina će se moguće kažnjavati oni koji prete predsedniku, premijeru ili njihovim porodicama.

Ukoliko budete slali preteće poruke ( u kojima se poziva na likvidaciju) predsednika, premijera ili članove njihovih porodica, sleduje vam kazna od 10 godina zatvora i to BEZ MOGUĆNOSTI pomilovanja ili naknadnog smanjenja kazne, što je za naš pravosudni sistem presedan jer je do sada Apelacioni sud smanjivao kazne i za najteža krivična dela kao što su ubistva.

 

Izvor: Dnevni Žurnal

Advertisements

error: