82.000 SMS PORUKA NIJE POMOGLO! Umro Nikola Stanišić

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Drigin prijatelj je objavio tužnu vest na svom Fejsbuk profilu.

 

Nikola Stanišić Driga (23), izgubio je bitku sa akutnom limboplastnom leukemijom. On je preminuo u bolnici u Nemačkoj, a ni novčana pomoć sakupljena u Srbiji, nije bila dovoljna da mladić pobedi ovu opaku bolest.

 

“Sinoć, malo iza ponoći, u jednoj sobi klinike “Maltezer” u nemačkom gradiću Flensburgu na samoj granici sa Danskom, Nikola Stanišić je pokupio i spakovao sve svoje strahove, nadanja, želje i ljubavi i otišao na neko bolje mesto.

Sedeli smo ćutke celo veče, Katarina i ja, čekali da nam Tanja to javi.
Ona i Igor su bili pored Nikole u bolničkoj sobi, čekali čudo, ja sam kašikom jeo neko pakovanje porodičnog sladoleda, a Katarina se naslonila na moje rame.

 

Vreme se usporilo, jedva da je disalo, izgledalo je kao da ti sati sinoć traju duže od svih ovih meseci Nikoline borbe sa leukemijom.

Advertisements

 

Katarina je samo u jednom trenutku podigla glavu, pogledala je prvo u činiju sa sladoledom, pa mene ravno u oči, glumila je čvrstinu, očima punih suza pitala je: “Je l imaš nameru da pojedeš sve te svoje emocije i ne progovoriš ni reč celu noć?”

 

a ja nisam imao šta drugo da kažem, osim “Božija volja”, a nije da nisam razmišljao, krivio sebe i druge, pitao se da li je moglo više i drugačije, pravednije, srećnije, bolje . . i uvek na kraju dođem do istog odgovora . .

 

Božija volja i božiji red . .

. . razumeli, ne razumeli, verovali ili ne, kom god bogu se molili ili ne, postoji nešto što je veće od svih nas i svih naših želja, pravdi, sreće i borbi . .

Znam to, jer ako se neko borio, borio se Nikola i ako se neko borio uz njega, borila se njegova porodica, do poslednjeg časa sinoć, malo posle ponoći na klinici Maltezer u gradiću Flensburgu na samom severu Nemačke.

 

AUTOR TEKSTA: Espreso.rs / FOTO: Budi Human

Advertisements

error: