KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA SRBIJE SAŠA JANKOVIĆ: Vratiću građanima dostojanstvo!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednički kandidat Saša Janković obećao je danas u Beogradu da kao predsednik Srbije i dalje neće „razumeti politiku“ a da će poštovati zakone i Ustav i vratiti dostojanstvo građanima.
Janković je u razgovoru s penzionerima rekao i da predsednik države treba da bude oslonac kvalitetnim ljudima u institucijama.

– Kandidovao sam se da bih vratio dostojanstvo građanima i smisao institucijama- rekao je Janković. On je rekao i da građani u institucijama moraju da imaju „tačku oslonca“ i da država ne može da se zasniva na pojedincima.
Kritikovao je odluke vlasti poput one da subvencije daje stranim, a ne domaćim firmama, da nameravaju da privatizuju banje, da oranice daju Arapima koji, potom dve godine ništa ne uplate u budžet.

– Nikako ne mogu da razumem zašto stranim firmama dajemo subvencije a ne domaćim koje to isto mogu da rade…- rekao je Janković.

On je rekao i da se protivi prodaji strateških prirodnih resura poput banja koje su u državnom i vlasništvu PIO fonda, a što vlast namerava da uradi.

Janković je naveo i da je priča vlasti da je Srbija najbolja u regionu samo priča, da je priča da je srpska ekonomija najbolja u regionu samo priča.

Advertisements

– Uvrede zdravog razuma su svakog dana sve očiglednije kao što je očigledno da to ljudi shvataju- rekao je Janković, osvrnuvši se na stavove vlasti o ekonomiji ali i naslove u tabloidima. On je ocenio i da vlast u Srbiji sve više poništva evropske vrednosti navodeći niz primera.
– Prvo sami stvore konflikt u regionu, pa ga onda kao rešavaju, nema podela vlasti na izvršnu i zakonodavnu…- rekao je Janković.

– U takvoj situaciji predsednik će da izađe i kaže građanima: Vaša vlada vas laže- rekao je Janković, dodavši da je to, a ne štampanje para posao predsednika.

Prema njegovim rečima, kao predsednik Srbije tako će raditi, a ne u skladu sa stavom premijera da mu ne treba predsednik koji će stalno da zvoca. Janković je, tokom razgovara s penzionerima koji su mu postavili brojna pitanja, rekao da će i kao predsednik Srbije poštovati zakone i ustav.

On je prepričao kako je u nekadašanjoj saveznoj skupštini, u razgovoru s jednim od tadašnjih potpredsednika vlade, branio određeni stav uz objašnjenje da je to po zakonu, našta je dobio odgovor da se ne razume u politiku.

– Obećavam da ću biti predsednik koji i dalje ne razume politiku ali poštuje zakone i ustav- rekao je Janković.

 

(Izvor: Beta)

Advertisements

error: