Roditelji nestalih beba: Prave nas budalama, ovo nije država

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Tri udruženja roditelja nestalih beba (Roditelji nestalih beba Srbije, Vojvodine i Beogradska grupa roditelja) zatražila su od predsednice Vlade da povuče Zakon o nestalim bebama koji je u martu 2018. upućen u Skupštinu, kao i da im omogući da učestvuju u radu Vladine komisije za ispitivanje rada državnih organa u svim slučajevima nestalih beba.

 

Ono što im je sporno u Zakonu jeste što akt predviđa da organi utvrde status da li je roditeljima dete živo ili ne. Roditelji traže da zakon omogući i odgovore na pitanje gde su deca, kod koga su i ko je za to odgovoran.

 

“Tražimo da se povuče taj falični zakon od nekoliko stranica koji je samo zadovoljenje Evropske unije za poglavlje 23 o ljudskim pravima. Tim zakonom nam bacaju prašinu u oči da bi se javilo u Brisel Srbija je završila sa aferom beba. Srbija sa aferom beba nije ni počela!”, rekla je Ana Pejić iz Rume čije je dete nestalo u Sremskoj Mitrovici 1988.

Advertisements

 

“Prave nas budalama, to je bio projekat države”
Pejić objašnjava da su joj saopštili da je njena devojčica umrla, a da su u knjizi umrlih zaveli da je umro dečak.

 

“Ne slažu se ni kilaže. Rodila sam živo dete, piše mrtvo sam rodila. Kako sam rodila mrtvo kad sam čula da plače, držala ga u rukama?”, pita Ana Pejić.

 

Seća se da i telo deteta nikada nije stiglo na groblje.

“Imam osećaj da su toliko bili bahati da čak nisu ni pazili šta rade. Toliko su aljkavo to uradili, to je moglo malo kulturnije”, zaključuje majka nestale bebe.

 

N1 SRBIJA

Advertisements

error: