VUČIĆ: Milošević je bio veliki lider, hvala mu za sve!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik je rekao kako su Srbi kao nacija imali velike iluzije o sebi i drugima podsećajući okupljene na skup Slobodana Miloševića na Gazimestanu.

 

Aleksandar Vučić se danas obratio Srbima u Mitrovici, a u svom govoru pomenuo je i Slobodana Miloševića.

– Ideja je da sačuvamo naš narod. Ideja je da čuvamo mir i pokušamo, bar pokušamo, da uspostavljamo mostove poverenja prema Albancima, da težimo dogovoru čak i kada znamo da je gotovo nemoguć, jer sve drugo vodi nas u ambis i u katastrofu- istakao je Vučić na skupu u Mitrovici.

 

Vučić je na početku govora istaknuo kako je mnogo puta boravio na Kosovu ističući kako razume kroz „kakvu muku i čemer, svakoga dana prolazite“.

 

Predsednik je rekao kako su Srbi kao nacija imali velike iluzije o sebi i drugima podsećajući okupljene na skup Slobodana Miloševića na Gazimestanu.

Advertisements

-I pre skoro trideset godina, nedaleko odavde, stotine hiljada ljudi, a Slobodan Milošević je tada bio dovoljno velik da ih u tom broju okupi, na Gazimestanu, dočekalo je kraj njegovog govora, čuvenog ili nečuvenog, zavisi od toga ko ga i zašto tumači, sećate li se kako?

 

Pevali su. I to su pevali, horski, sve te stotine hiljada, pevali su sa verom i ubeđenjem, pevali su zaneseni i ponosni, onu poznatu – “Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala”.

Tri rata se pominju u toj pesmi. A onda smo ih imali još. Ne svojom, ali ne isključivo i tuđom krivicom. Zvanično i nezvanično, pomagali smo braći, Srbi su ginuli, za Knin, za Sarajevo, za Prištinu.

 

U Kninu se, danas, vijori šahovnica koje tamo nikada nije bilo, u Sarajevu je broj Srba pedeset puta manji od onoga koji je bio, u Prištini živi svega nekoliko Srba. Ne nekoliko hiljada, već nekoliko ljudi.

Nema nas više ni u Kosovu Polju gde je mnogo toga počelo – rekao je Vučić.

 

REUTERS

Advertisements

error: