ŠEŠELJ: Monah Sava Janjić je izdajnik, lupio bih mu šamarčinu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik SRS Vojislav Šešelj, komentarišući izjave i postupke igumana Visokih Dečana Save Janjića, najvatrenijeg protivnika razgraničenja sa Albancima na KiM, rekao je za TV Pink da je on notorni izdajnik.

 

– Nikada ne bih napadao crkvu, ali bih pojedine crkvene velikodostojnike, ako se ogreše o svoj narod i ako se ogreše o interese države. Ja sam do sada prozivao one crkvene velikodostojnike koji su imali neke veze sa kriminalom, a Savu Janjića odvajkada napadam. To je čovek koji je tražio da Milošević, Karadžić i Mladić idu u Hag. On je mene napadao dok sam bio u Hagu – kazao je Šešelj.

 

Prema njegovim rečima, kada su se sreli na stepeništu glavnog paviljona Sajma knjiga, Janjić je hteo da se snishodljivo pozdravi.

 

– Ja sam išao uz stepenište, Janjić je silazio i on kao snishodljivo bi se pozdravio sa mnom, ja gledam kroz njega, onako i s mržnjom, mogu misliti kako. To je izdajnik notorni. Nema potrebe o njemu razgovarati, ali bi crkva trebalo što pre da ga skloni sa mesta igumana manastira Dečani, pazite one fotografije kako drži kišobran Medlin Olbrajt. On ima neku svoju viziju, u albanskoj državi da ima neki status, verovatno da bude mitropolit Kosova, ko zna kakve su njegove namere – naglašava Šešelj.

Advertisements

 

Kako dodaje, da Janjić nije bio u mantiji, u svešteničkoj odeći, možda bi mu i šamarčinu zviznuo, kako kaže, iz zaleta.

 

– Ne mogu sa sveštenim licima ni uvredljive izraze da koristim, a kamoli fizički da se obračunavam – ističe Šešelj.

 

On je, komentarišući mogućnost dogovora Beograda i Prištine, rekao je da je prvi put posle dužeg vremena postao umereni optimista.

 

– Nešto se dešava u američkoj politici, ona se očigledno menja. Na neki način sam ponosan ako sam i ja doprineo tome, jer smo blagovremeno podržali Trampa i sva srpska zajednica u Americi je za njega glasala, za razliku od Albanaca koji su listom bili za Klintonovu – naglasio je Šešelj.

 

AUTOR TEKSTA: Informer.rs

Advertisements

error: