Inspekcija zatvorila kafić Belog Preletačevića u Beogradu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Luka Maksimović, alijas Ljubiša Preletačević Beli, napustio je političke vode i “zaronio” u ugostiteljske.

 

Ovaj mladi buntovnik je pre nepuna dva meseca otvorio neobičan kafić u samom srcu Beograda.

Iako su mnogi očekivali da će nakon kandidature na predsedničkim izbora zasijati na političkoj sceni to sa Belim, ipak, nije slučaj.

 

Možda Luka nije umeo da iskoristi kako mnogi kažu, politički kapital koji je je imao na raspolaganju, ali je zato došao na ideju da novac koji je zaradio u Švajcarskoj, kako kaže, iskoristi za početnički kapital.

 

Maksimović je kafić nazvao “El Prezidente” i, kako smo se uverili na licu mesta u našoj prvoj poseti, ubrzano je radio na sređivanju enterijera.

Duž ulice je postavio sto i stolice od drveta, a iz kafića u baštu se izlazi kroz prozor, što je vrlo jedinstveno u Beogradu, a verovatno i u celoj Srbiji.

 

No, ko visoko leti nisko pada. Nije mu dugo trebalo da ga nadležni organi posete i – sankcionišu.

 

Nime, ekipa Espresa otišla je kod Belog u nameri da porazgovara i popije kafu s njim. Međutim, naša ekipa tamo nije zatekla nikog.

Ljubazna gospođa iz restorana brze hrane nam je dala informaciju da Beli obično dolazi svakog dana u 10 časova.

Advertisements

– Nećete ga zateći danas tu, iako je 11 sati on neće doći. Stalno dolaze mediji, niste vi jedini. Juče je bila komunalna policija i zatvorila je lokal. Vidite da je sve pokupio. Ne znam šta se dalje desilo. Nismo ništa čuli – rekla je radnica obližnjeg lokala.

 

Stolice i stolovi su sklonjeni, prozor zatvoren, a unura nije bilo nikog.

S druge strane, Maksimović objašnjava da kafić nije lično njegov, već pripada udruženju Pet zvezdica, koje čini nekoliko ljudi. Takođe, on demantuje da mesečni zakup za taj prostor košta 2.500 evra i tvrdi da je reč o manje od hiljadu evropskih novčanica, jer lokal nema izlog i nije orijentisan direktno ka ulici, pa konobari piće iznose kroz prozor.

 

On tvrdi da ga prozivke na društvenim mrežama zbog kafića “El Prezidente” u blizini Knez Mihailove ne dotiču jer, kako navodi, da je otvorio makar kesicu čipsa u centru grada, pojedini bi tvrdili da mu je taj čips kupio Vučić.

 

– Ideja je da vremenom na tom mestu napravimo otvorenu galeriju, gde bi izlagali fotografi i slikari, a bendovi održavali promocije. Ukoliko se to pretvori u nešto više, biće još bolje – obrazlaže Maksimović.

 

On za Danas kaže da je zbog učešćea na izborima za parlament glavnog grada bio pod ogromnim pritiskom, s jedne strane od onih koji su govorili da je “Vučićev”, dok su ga s druge strane optuživali da radi za opoziciju. Ipak, on navodi da je bogatiji za jedno iskustvo, jer je imao prilike da oseti “čari politike”.

 

AUTOR TEKSTA: Espreso.rs / FOTO: Zorana Jevtić

Advertisements

error: