FIFA ODLUČILA! Mažić sudi utakmicu Brazil-Belgija

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Milorad Mažić, najbolji srpski sudija, sa pomoćnicima Milovanom Ristićem i Daliborom Đurđevićem, deliće pravdu na četvrtfinalnoj utakmici Svetskog prvenstva u Rusiji između Brazila i Belgije.

 

Mažićev tim, koji je već sudio dve utakmice na ovogodišnjem Mundijalu, biće u petak na centru stadiona u Kazanju od 20 časova, kada je na programu jedan od derbija ove faze takmičenja.

Brazilci su do najboljih osam stigli laganom pobedom nad Meksikom sa 2:0, dok su Belgijanci napravili veliki preokret protiv Japana i kroz dramu trijumfovali.

 

Jasno je da će osnovni zadatak biti spremiti se za potencijalno simuliranje igrača, pre svih brazilske zvezde Nejmara.

 

Srpski arbitar je do sada delio pravdu na utakmicama Meksiko – Južna Koreja, odnosno Kolumbija – Senegal, a potez Sudijske komisije FIFA pokazuje koliko poverenje uživa u Svetskoj kući fudbala.

Advertisements

Naime, Fudbalski savez Senegala je nakon ispadanja navodno je optužio Mažića da je uticao na rezultat, nakon što je posle asistencije VAR tehnologije, promenio odluku da dosudi penal za afričku selekciju kod starta nad Sadiom Maneom.

 

Snimak je potvrdio da je tom promenom Milorad doneo pravu odluku, a FIFA je odabirom za četvrtfinale potvrdila da Senegalci nisu u pravu.

 

Mažić i njegovi saradnici nisu bili delegirani za osmini finala Mundijala, što je bila potvrda da se nalaze nadomak potencijalnog finala. Kada bude gotova ova faza takmičenja, kao i izbor arbitara za polufinala, biće mnogo jasnije da li je tako nešto moguće, pa ne bi bilo neobično da 15. jula u Moskvi, na centru ‘Lužnjikija’, sa pistaljkom u ruci stoji baš naš Milorad Mažić.

 

AUTOR TEKSTA: B92 / FOTO: Getty Images

Advertisements

error: