VUČIĆEV DRUGAR MAKRON pravi migrantske logore u Srbiji

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Francuski predsednik Emanuel Makron traži da se i u Srbiji formiraju ‘zatvoreni migrantski centri’ u kojima će hiljade sirijskih i drugih izbeglica čekati odluku o eventualnom azilu u EU.

 

Šef francuske države predložio je da se centri, koje je deo evropskih medija već prozvao ‘logorima za migrante’, naprave u severnoj Africi i na Balkanu, gde se kao moguće ‘države domaćini’ pominju Grčka, Srbija i Albanija. Makron preti i da će svaka država koja odbije da primi migrante biti “finansijski kažnjena”!

 

Migrantska deponija

Evropska unija je Balkanu namenila tajni plan pod nazivom “migrantska deponija”. Srbija se mora odupreti ovom planu, jer ekonomski migranti žele u jaku Evropsku uniju, ne u Srbiju, upozorava analitičar analitičar Saša Borojević.

 

‘Balkanska baza’

Advertisements

Francuski predsednik ovaj svoj plan objašnjava potrebom da se brže procesuiraju predmeti i da svaka zemlja na organizovani način preuzme osobe koje imaju pravo na azil.

– Predlažemo formiranje zatvorenih migrantskih centara, odmah na mestima gde stižu migranti, u saglasnosti sa Visokim komesarijatom UN za izbeglice i sa evropskim sredstvima. Ti centri treba da budu u severnoj Africi i na Balkanu. Migrante koji ne ispunjavaju pravo na azil treba vratiti u zemlje porekla. To je rešenje koje poštuje pravo. Takođe, treba uvesti finansijske sankcije zemljama EU koje odbijaju da prihvate migrante – poručio je Makron.

 

Kolika nova migrantska kriza preti Srbiji i regionu govori i podatak UN prema kojem je samo u prva tri meseca ove godine u Evropu stiglo 40.000 izbeglica, od čega 16.000 u Italiju, 12.000 u Grčku i još toliko u Španiju. Makronov plan podržali su premijeri Danske, Belgije i Luksemburga, a o tome će se diskutovati i na Samitu lidera EU, koji se održava 28. i 29. juna.

 

AUTOR TEKSTA: Informer.rs / FOTO: Ilustracija

Advertisements

error: