ISTORIJSKI: Može li Srbija ponovo pobediti Brazil?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Hrabri šampioni iz tima “orlića” koji su se popeli na tron u konkurenciji U20 timova na Novom Zelandu 2015. godine, kod selektora Mladena Krstajića na spisku su Sergej, Rajković, Živković, Veljković i Grujić.

 

U finalu je savladan Brazil sa 2:1 (0:0), golovima Staniše Mandića u 70. i Nemanje Maksimović u 118. minutu, a pre njih eliminisani su Mađari (2:1), SAD (6:5 na penale) i Mali (2:1).

 

Tri godine kasnije, od 22. juna ka sa Nort Harbur stadiona u Oklendu, Mandić je promenio fudbalsko državljanstvo i igraće ubuduće samo za Crnu Goru, ideolog tima i igre Veljko Paunović gradi karijeru u SAD kao menadžer Čikago Fajera, dok su petorica igrača dorasla pozivu selektora A reprezentacije i sada su u konkurenciji za meč protiv Švajcarske na SP u Rusiji: kapiten Predrag Rajković, Sergej Milinković-Savić, Miloš Veljković, Andrija Živković i Marko Grujić.

Advertisements

 

Spisak bi bio i duži, ali su u poslednjem času iz takmičarskog tima za Mundijal ispali strelac pobedonosnog gola protiv Brazila Nemanja Maksimović i Mijat Gaćinović. Skraćenje su, međutim, prošli Nemanja Radonjić i Luka Jović, koji su iz raznih razloga bili sprečeni da igraju na Novom Zelandu, pa se nakon svega može konstatovati da se FSS kroz naknadne selekcije potrudio da sačuva gro pobedničkog tima iz 2015. Cena nije bila mala! Jedan selektor, iako uspešan, platio je gubitkom posla to svoje opiranje mladom talasu.

 

Vizija budućnosti A tima FSS, protiv shvatanja Slavoljuba Muslina… Zasad FSS vodi, jer ima Sergeja u svom timu!

 

AUTOR TEKSTA: Kurir / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: