Penzioner u pekari ukrao laptop Nataši Kandić

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

M. M. (64) iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je ukrao laptop poznatoj aktivistkinji za ljudska prava Nataši Kandić (71). Kako Srpski telegraf saznaje, krađa se dogodila na Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu u ponedeljak oko 13 sati, nakon što je Kandićeva svratila u jednu pekaru i zaboravila laptop na pultu. Poznata aktivistkinja je odmah alarmirala policiju, koja je uspela da pronađe lopova.

 

Otišla u žurbi
Prema rečima našeg izvora iz istrage, Kandićeva je tog dana imala zakazan sastanak s veoma bitnim poslovnim partnerima.

– Pre sastanka svratila je u jednu pekaru, a dok je plaćala račun, spustila je kompjuter na pult. Vratila je novčanik u torbu i u žurbi izašla bez laptopa. Pult se nalazio ispod nivoa kase, tako da radnici ništa nisu primetili – kaže naš sagovornik.

Advertisements

 

Policija je ubrzo posle prijave uhapsila M. M., koji je posle saslušanja pušten da se brani sa slobode
Kako dodaje, nekoliko minuta kasnije u pekaru je ušao M. M. kako bi kupio pecivo.

 

– Tad je primetio računar na pultu. Okrenuo se i pogledao da li je lokal obezbeđen sigurnosnim kamerama, a potom je platio račun, stavio laptop ispod jakne i izašao. Ponašao se kao profesionalac iako ranije nije osuđivan za krađe – priča naš izvor.

 

Bez komentara
– Svesna toga da u kompjuteru ima poverljiva dokumenta, ona je slučaj odmah prijavila policiji. Inspektori su izašli na teren, uzeli snimke sa sigurnosnih kamera i u roku od nekoliko sati uhapsili lopova. Lisice na ruke stavljene su mu dok je na Cvetkovoj pijaci na Zvezdari pokušavao da proda ukradeni laptop. On je posle saslušanja pušten da se brani sa slobode – kaže naš sagovornik.

 

AUTOR TEKSTA: Republika.rs / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: