ZORANA MIHAJLOVIĆ: Dosta kuknjave Srbi pobedićemo Brazil!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Zemlja u kojoj ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture piše motivaciona pisma fudbalerima je ili u mnogo dobrom položaju, pa ministarstvo toliko brzo i efikasno obavlja svoj posao da ministarka ima vremena i obraza za pisanje otvorenih pisama sportistima, ili je u tolikom rasulu da se bukvalno ne zna ko šta radi, a uglavnom niko ništa ne radi.

 

Ipak, to nije sprečilo Zoranu Mihajlović da uzme malu pauzu od posla za koji je država plaća i da se umesto toga pozabavi fudbalskom reprezentacijom Srbije. Ona je uputila otvoreno pismo našim fudbalerima, koje su mediji okarakterisali kao „surovu motivacionu poruku“, i pozvala reprzentativce i čitavu naciju da prestanu da kukaju i da se umesto toga bace na posao.

Advertisements

 

„Dosta kuknjave za porazom, vreme je da verujemo u pobede. Volim da pogledam fudbalsku utakmicu, reperezentaciju posebno. Ali za razliku od mnogih, priznajem da nemam dovoljno saznanja o ovoj sportskoj veštini da bih se bavila analizama, taktikom, sastavom timova, formom igrača i umešnošću selektora. I traženjem krivaca!“, piše Mihajlović na zvaničnom Facebook nalogu. I nakon takvog uvoda – u kojem, dakle, naglašava da se ne razume u fudbal – ministarka nastavlja da piše o tome kako će za pobedu Brazila biti dovoljno da verujemo u pobedu i kako svi „kukamo kao žene“ zbog nekih tamo „ptičurina sa jednom ili dve glave“.

 

Pismo nije dugačko, ali je zato izuzetno besmisleno i prepuno opštih mesta poput „Zato, ‘ajmo momci na posao“, što iskreno više zvuči kao nešto što bi Mihajlović trebalo da poruči ekipi koja radi na izgradnji koridora 10, a ne fudbalerima sa kojima nema nikakve veze.

 

AUTOR TEKSTA: Gerila.rs / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: