NOVINAR CVETKOVIĆ: Uhapsiće me Vučić jer im smetam!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

U izjavi za dnevni list “Danas” Cvetković kaže da onaj ko je organizovao njegovu otmicu, ima problem sa onim što on radi i prezentuje, te da ima dovoljno moći da zloupotrebljava institucije.

 

Stefan Cvetković, novinar iz Bele Crkve čiji je nestanak uzburkao javnost, uveren je da će biti uhapšen, piše “Danas”.

U izjavi za taj list Cvetković kaže da “onaj ko je organizovao njegovu otmicu, ima problem sa onim što radim i prezentujem. Takođe, ima dovoljno moći da zloupotrebljava institucije i zbog toga ne sumnjam da ću biti uhapšen, jer predstavljam smetnju”.

 

On, međutim, dodaje da ni to neće sprečiti da se sazna istina o njegovom slučaju i najavljuje novu konferenciju za novinare, koja će, kako kaže, biti hitno sazvana.

Tužilac iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu Tihomir Knežević izjavio je u sredu da to tužilaštvo radi na prikupljanju dodatnih dokaza u slučaju Cvetkovića, nakon čega će pozvati i njega da dođe i da iskaz i ispriča svoju verziju događaja.

 

“Prikupljamo još neke dokaze koje čekamo da nam stignu, a u ponedeljak ću imati informacije. Potom ćemo odlučiti koji dan ćemo pozvati Cvetkovića. Nema razloga da se on privodi, pozvaćemo ga da dođe”, rekao je Kneževic agenciji Beta.

U utorak je saopšteno da su na osnovu do sada sprovedenih istražnih radnji nadležna tužilaštva u Vršcu i Pančevu utvrdila činjenice koje ukazuju i predstavljaju osnovanu sumnju da je Stefan Cvetković izvršio krivično delo lažno prijavljivanje svoje otmice.

Advertisements

 

U zajedničkom saopštenju Osnovnog javnog tužioca u Vršcu Tihomira Kneževića i višeg javnog tužioca u Pančevu Nebojše Živkovića tada je navedeno da će nadležna tužilaštva protiv Cvetkovića za navedeno krivično delo preduzeti zakonom predviđene radnje radi utvrđivanja mogućeg postojanja krivičnog dela i krivične odgovornosti učinioca, nakon čega će doneti odluku o daljem toku krivičnog postupka.

 

Nestanak novinara Stefana Cvetkovića bio je prijavljen 13. juna kasno uveče, a visoki državni funkcioneri su 15. juna rano popodne saopštili da je Cvetkovic pronađen.

 

Cvetković je 19. juna u Beogradu održao konferenciju za novinare na kojoj je ostao pri svojim tvrdnjama da su ga otela trojica nepoznatih ljudi, od kojih su dvojica na glavi imali maske, a treći koji nije nosio masku je imao “nešto slicno policijskoj znački”.

 

U izjavi Beti, Cvetković je rekao da će u najkraćem roku organizovati novu konferenciju za medije na kojoj će objasniti sve dileme koje su se javile u međuvremenu u tom slučaju. On je rekao da će tom prilikom javnost obavestiti šta su mogli da budu motivi onih koji su ga, navodno, lišili slobode i zašto je boravio na Vojno medicinskoj akademiji.

 

Cvetković je odbacio tvrdnje da je sam režirao ceo događaj i rekao da nisu tačne informacije da na poligrafskom ispitivanju u nekim odgovorima nije govorio istinu.

 

On je potvrdio da ga još niko iz tužilaštva nije kontaktirao radi eventualnog davanja iskaza.

 

NEWSWEEK / FOTO: MEDIJA CENTAR

Advertisements

error: