Za bolesnu decu nema para, a za Lunu i Slobu poslato milion SMS poruka!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

U sredu uveče je pola Srbije bilo prikovano za televizore, a razlog tome, nažalost, nije bilo Svetsko prvenstvo u fudbalu.

 

Kao što nas ne zanima što je niska otkupna cena maline, što država nikako da zauzme konačan stav o spornim kreditima u švajcarskim francima ni što nam se deca leče SMS porukama. I ne samo leče, nego hrane i oblače.

 

Svako malo na društvenim mrežama neko moli za pomoć da se nekom detetu obezbedi krov nad glavom, da mu se omogući da normalno živi, da se hrani, školuje, leči, jede. U okviru organizacije Budi Human na novac za lečenje čeka skoro 300 mališana kojima život zavisi samo od nas. Od naše dobre volje i spremnosti da pomognemo.

 

Ali ne da mu pomognemo da pobedi u rijaliti takmičenju, osvoji 50.000 i zada konačan udarac ljubavnici svog muža, već da ŽIVI!

 

Da se hrani, pije, jede, leči, nastavi da se bori i pobedi. Ako Bog da. Ili kosmos. Ili neki drugi bog, u šta god da verujete.

Advertisements

Ako verujete i dalje u bilo šta jer nama je baš teško da verujemo. Ne možemo da poverujemo, iako već dva dana imamo u glavi taj podatak, a i na papiru, da je ukupno 18.935.590 glasova tj. skoro 19 miliona glasova u sredu uveče stiglo na adresu televizije Pink.

 

Kad uzmete digitron shvatićete da 18.935.590 pomnoženo sa 36 dinara (koliko je iznosila cena poruke kojom glasate za svog favorita u rijalitiju Zadruga) donosi 681 miliona dinara ili oko 5,5 miliona evra, dragi naši!

 

Naši građani su “odrešili kesu” za pet i po miliona evra kao da nam plate i penzije nisu među najnižima u Evropi.

 

Ponašamo se kao da nam se deca leče u Nemačkoj i u Austriji, a ne po bolnicima po kojima gamižu pacovi i bubašvabe, a malter otpada.

Mnogo nam je da damo 200 dinara za malog Vuka, Filipa, Anu, Miloša, Natašu… ma toliko je ljudi bolesne dece kojima je potrebna naša pomoć da nas duša boli.

 

ESPRESO.RS

Advertisements

error: