TUŽILAŠTVO: Novinar lažirao otmicu, u vreme “nestanka” zvao majku

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Protiv novinara Stefana Cvetkovića pokreće se istraga za lažno prijavljivanje otmice – saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu i Više javno tužilaštvo u Pančevu i navelo da je istraga pokazala da nije bilo otmice i da je Cvetković zvao svoju majku u noći u kojoj je navodno otet.

 

– Nakon analize do sada utvrđenih i dostavljenih podataka i dokaza, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu i Više javno tužilaštvo u Pančevu nije utvrdilo da je došlo do izvršenja krivičnog dela Protivpravno lišenje slobode iz čl. 132 KZ,ili Otmica iz čl. 134 KZ, ili bilo kog drugog krivičnog dela sankcionisanog Krivičnim zakonikom Republike Srbije, u kome se Cvetković Stefan javlja kao oštećeni – saopštilo je tužilaštvo.

 

 

Kako je saopšteno, utvrđeni materijalni dokazi i izjave svedoka, uključujući i izjavu samog Cvetković Stefana, ne potvrđuju ključne navode njegove izjave date nadležnim policijskim službenicima, a u kojoj tvrdi i time prijavljuje izvršenje nekog od navedenih krivičnih dela na njegovu štetu.

– Naprotiv, utvrđeni materijalni dokazi, odnosno izolovani DNK profil koji je izuzet sa sata i koji je po iskazu Cvetkovića otrgnut sa njegove leve ruke od strane NN izvršioca koji nije imao rukavice na rukama sadrži samo nesporni DNK profil Stefana Cvetkovića i nema drugih DNK profila – saopštilo je tužilaštvo.

Advertisements

 

Kako dodaju, analizom 21 brisa uzetih spolja i iz unutrašnjosti putničkog vozila marke „folskvagen polo“ izolovani su DNK profili oca Cvetković Stefana, njegove majke i nesporni uzorci samog Cvetković Stefana.

 

– Nema izolovanog profila NN eventualnog počinioca koji bi bio u skladu sa izjavom Cvetković Stefana, pregledom video nadzora sa svih kamera na benzinskoj pumpi „Lukoil“ u vremenu od 19.00 do 23.00 časova utvrđeno je da Cvetković Stefan nije prošao kroz zonu pumpe i samim tim nije uočeno ni vozilo za koje je Cvetković naveo da ga je pratilo, pregledom video kamera postavljenih na vili “Luks” u Beloj Crkvi primećeno je putničko vozilo koje po svojim karakteristikama odgovara vozilu Cvetković Stefana, a nije uočeno nijedno drugo vozilo koje se kretalo u istom pravcu neposredno iza njegovog vozila i koje ga je pratilo – saopštilo je Tužilaštvo.

 

Kako kažu, listingom podataka mobilnih telefona Cvetković Stefana utvrđeno je da je u periodu kada je navodno bio otet, novinar komunicirao sa svojom majkom!

 

– Listingom zadržanih podataka za mobilne telefone Cvetković Stefana i to za njegova tri privatna broja i to u periodu od 13.6 do 19.6. 2018. godine utvrđeno je da je u 01.36 časova Cvetković komunicirao sa svojom majkom Dragicom, a kontakt je ostvaren u vremenu kada je Cvetković po sopstvenim navodima otet – saopštilo je tužilaštvo.

 

AUTOR TEKSTA: Blic.rs / FOTO: Facebook

Advertisements

error: