LAŽNA VEST! Voda za piće u Beogradu NIJE zatrovana!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su infomacije o neispravnosti vode za piće u Beogradu lažne i da predstavljaju širenja panike.

 

Dodao je da su policiji prijavljeni ljudi koji su širili lažne vesti i očekuje da oni budu procesuirani. Sa kvalitetom vode za piće niko ne sme da se šali. Vesić naglašava da gradski Zavod za javno zdravlje vrši merenja svakodnevno i da jutrošnja merenja potvrđuju da su rezultati takvi da je voda potpuno ispravna za piće, prenosi N1.

 

„Kvalitet vode je odličan, mnogo bolji od mnogih flaširanih voda“, rekao je Vesić. On dodaje da ne postoji mogućnost da dođe do promene kvaliteta vode, a da to ne utvrdi Zavod.

„Ako do toga i dođe, obavezni su da o svakoj promeni obaveste javnost“, rekao je Vesić. On je Beograđanima poručio da slobodno koriste gradsku vodu i da „ne nasedaju na provokacije“.

„Ovo je bila organizovana provokacija“, zaključio je Vesić.

 

Kako bi uverio javnost u ispravnost vode Vesić je pred kamerama popio vodu sa česme dodajući uz to da se u Skupštini Grada isključivo pije „česmovača“ te da se ne kupuje flaširana voda.

Advertisements

“ Ja ću sada popiti ovu vodu da vidite da je ispravna. Mi u gradu pijemo samo česmovaču jer smo ponosni na ovu vodu“, naveo je Vesić.

 

Nemojte piti vodu sa česme naredna dva dana. Prosuo se metan greškom pun kancerogenih čestica. Sad mi je javljeno sa više strana, vodovod i načelnik policije…kao do ponedeljka…., vest je koja prethodnih dana kruži mrežama.

Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ demantuju takve tvrdnje.

 

„Kako može metan da bude u vodi kada je metan gas? Apsolutno je nemoguće da se metan izlije u vodovod. Beograđani su bezbedni i piju potpuno ispravnu vodu“, kažu iz „Vodovoda i kanalizacije“.

Kako je za televiziju Prva potvrdila šefica laboratorije beogradskog vodovoda na postrojenju Makiš Vesna Lukić, analiza pijaće vode nije pokazala odstupanje u kvalitetu i dodala da se voda kontroliše svakodnevno i to na dva nivoa: rade se fizičko-hemijske i mikrobiološke analize.

 

„Voda je ispravna, do današnjeg dana nije bilo odstupanja u kvalitetu“, rekla je ona.

 

DANAS.RS

Advertisements

error: