OPREZ NA MORU! Grci Srbima skidaju tablice zbog kazni!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Pojedinim turistima iz Srbije letovanje u Grčkoj je preselo pošto nisu poštovali zakone te zemlje!

 

Ono na šta je Kurir već upozoravao počelo je da se obistinjuje. Grčka policija počela je da kažnjava zbog bahatog ponašanja u saobraćaju. Grci više nemaju milosti kada je u pitanju korišćenje telefona u vožnji, nevezivanje pojaseva, vožnja u zaustavnoj traci, bacanje opušaka, nepropisno parkiranje…

 

Onima koji ne budu poštovali propise, pored novčane kazne, preti i skidanje tablica i oduzimanje dozvole na period od 60 dana. Prethodnog vikenda, pojedini srpski turisti koju letuju u Polihronu na Kasandri osetili su to na svojoj koži. Portalu Grčka info javljeno je da je grčka saobraćajna policija u tom letovalištu skinula tablice sa više od 50 nepropisno parkiranih automobila.

 

– Kazna za nepropisno parkiranje u Grčkoj iznosi 80 evra, a više ne postoji mogućnost plaćanja umanjene kazne ukoliko se ona plati odmah. Zato upozoravamo sve turiste koji su trenutno u Polihronu, Pefkohoriju, Kalitei, Haniotiju, a i sve ostale koji će letovati u ovom delu Halkidikija – nemojte parkirati automobile na mestima gde to nije dozvoljeno, jer je već najavljeno da će ovakve akcije ovog leta biti češće – upozorava ovaj portal.

 

Kurir je stupio u kontakt s Predragom Radovanovićem, koji je u subotu oko 17 časova ostao bez registarskih tablica, ali i bez 80 evra.

Advertisements

 

– Nepropisno sam se parkirao, bio je ogroman znak da je zabranjeno. Letujem godinama u Polihronu, parkiram se uvek na tom istom mestu i nikada nisam imao problema. Čuo sam za te pooštrene kazne, ali dosad je policija, kad vidi srpske tablice, okretala glavu, nije nas dirala… Nisam očekivao da će mi skinuti tablice, ali ovog leta je očigledno drugačije – priča za Kurir Radovanović.

 

Na vozilu mu je bilo ostavljeno obaveštenje da su tablice skinute, gde da se javi i koliko iznosi kazna:

– Kazna se plaća u pošti ili banci. Tablice će vam biti vraćene kada donesete dokaz da napuštate teritoriju Grčke.

U konzulatu Srbije u Solunu potvrdili su za Kurir da su im ovakvi slučajevi poznati, kao i primeri oduzimanja dokumenata zbog izmene grčkog zakona o bezbednosti saobraćaja.

 

IZVOR: Kurir / FOTO: Printel

Advertisements

error: