ISTORIJSKI SPORAZUM! Tramp i Kim Džong Un se pomirili

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Američki predsednik Donald Tramp i lider Severne Koreje Kim Džong-un sastali su se u Singapuru, a mediji širom sveta ovaj samit ocenjuju kao istorijski.

 

Tramp i Kim su se rukovali, a zatim se severnokorejski lider obratio predsedniku SAD na engleskom i to rečima: “Drago mi je da se upoznajemo, predsedniče”.

10.13 – Neposredno posle susreta sa Kimom, tramp je objavio tvit sa video-snimkom sa najznačajnijim detaljima sa sastanka, a sve sekvence prati motivišuća muzika.

9.50 – Tramp je nekoliko minuta pre početka sastanka sa severnokorejskim liderom Kim Džong-unom u Singapuru primio tužne vesti. 

Advertisements

 

9.39 – Kina, glavni severnokorejski saveznik, pozdravila je danas samit američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong-una u Singapuru, istovremeno pozivajući ponovo na potpunu denuklearizaciju Severne Koreje.

 

“Činjenica da su danas vođe dve zemlje sedele jedan pored drugog vrlo je značajna i predstavlja početak nove istorije”, rekao je novinarima kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji.

 

9.10 – I nekadašnja košarkaška zveda Denis Rodman pružio je emotivnu podršku sastanku lidera SAD i Severne Koreje, Donaldu Trampu i Kim Džong-unu, pa je čak u programu uživo i zaplakao.

 

REUTERS

Advertisements

error: