VUČIĆEVIĆ: Šta vi mislite da sam ja lud i da se kopčam na leđa?

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Unuk titoističkih bandita Šerifa Buljubašića i Hamdije Pozderca, sin slobističkog saučesnika u pljački NIS-a Mihajla Miška Jeremića, Vuk je, neko bi zlonameran rekao, genetski bio predodređen za velikog lopova i belosvetskog muljatora. Ne razumem se u genetiku, ali lično sam se uverio da je dotični verovatno najpokvareniji čovečuljak koji se ikada domogao važne državne funkcije u Srbiji.

 

Vuk je, neko bi zlonameran rekao, genetski predodređen za velikog lopova. Ne znam, ali lično sam se uverio da je dotični najpokvareniji čovečuljak koji se ikada domogao funkcije u Srbiji
Prvi put sam ga sreo kao savetnika tada tek izabranog predsednika Srbije Borisa Tadića, pozvao je nas trojicu urednika na kafu. On je svoju pio iz šolje sa velikim logom NATO pakta, a nas je pokušao da ubedi kako je vrlo važno ‘dekosovizirati Srbiju’, odnosno Srbima preko medija što pre objasniti kako je Kosovo zauvek i nepovratno izgubljeno.Sastanak je, sećam se kao da je juče bilo, završen krajnje neprijatno pošto mu je kolega, čestiti Đoko Kesić pomenuo slavno bošnjačko poreklo. ‘Ne razumeš ti, Vuče, nas Srbe i naše Kosovo, ti si ipak Pozderac… ‘, rekao je Đoko i prevremeno završio Vukov brifing.

 

Drugi put Vuk me je iznenada pozvao pet-šest godina kasnije, dan posle poraza na stranačkim izborima u DS. Ručali smo nasamo u restoranu u Birčaninovoj, a Jeremić je pričao kako je Tadić izdajica koji je prodao svetu srpsku zemlju Kosovo (!?!). Kad sam ga podsetio na onu šolju sa NATO znakom i njegov predlog za ‘medijsku dekosovizaciju Srbije’, naljutio se i demonstrativno otišao ostavljajući me samog za stolom sa dva bifteka i nedogorelim tompusom.

 

Elem, od tog i takvog prevrtljivog i do koske pokvarenog čovečuljka moglo se očekivati da dosegne najviše visine svetskog mafijašluka.

Advertisements

 

Gore narečeni Đoko Kesić svedok mi je – kada je Jeremić izabran za predsednika Generalne skupštine UN, rekao sam mu otprilike ovako: Ovaj će i tamo da napravi neko veliko sranje…

I bio sam u pravu. Šerifov i Hamdijin unuk, Mihajlov mali iskoristio je i funkciju ‘predsednika sveta’ (tako je voleo da se lažno predstavlja) da mulja, vara i zgrće milione. Iz budžeta Srbije uzeo je milione dolara ne bi li sebi i svojoj gospođi Nataši poplaćao najskuplje apartmane i limuzine po Njujorku, a tamo je radio samo za sebe i samo za svoju guzicu.

 

Od tog i takvog prevrtljivog i do koske pokvarenog čovečuljka moglo se očekivati da dosegne najviše visine svetskog mafijašluka

To je sada sasvim očigledno – Jeremićevi ‘poslovni partneri’ iz toga vremena Patrik Ho i Šeik Gadio uhapšeni su u SAD, Ji Đianming je pao u Kini, a Vukov ‘brat’ Emilio Lozano optužen je u Meksiku. I svi se oni terete za pranje miliona, davanje mita, sistemsku korupciju, i svi su oni Vuku Jeremiću, njegovom kobajagi institutu i njegovoj šatro agenciji za konsalting uplaćivali silne pare, do sada je dokazano – najmanje 5,3 miliona evra!

 

I? Sad mi svi treba da verujemo da Jeremić nema ništa sa pranjem para i korupcijom? Sad smo svi mi ‘cipiripiji’, kopčamo se na leđima i verujemo da je Vuk Jeremić pošten konsultant i premudri analitičar čiji saveti i analize vrede milione dolara i evra?!

 

Nemam više mesta na ovom dvostupcu, ali razmislite samo šta bi se desilo da su toliki prljavi keš našli na računu Vučića ili nekog njegovog? Da li bi i tada i RTS i ogromna većina drugih medija isto ovako ćutali i pravili se da se baš ništa nije dogodilo?!

 

 

IZVOR: INFORMER / KOLUMNA

Advertisements

error: