BRNABIĆ: Ne postavlja Vučić ministre, to bi bila diktatura

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne postavlja ministre u vladi, jer bi u suprotnom to značilo da u Srbiji vlada diktatura.

 

„Da postavlja predsednik države, to bi bila diktatura, a ja se nadam da se vi za to ne zalažete i žao mi je što ja jednom poslaniku moram da kažem da ministre biraju poslanici i Narodna skupština“, rekla je Brnabić u parlamentu odgovarajući samostalnom poslaniku Jovanu Jovaniću na sednici na kojoj se raspravlja o izboru Siniše Malog za novog ministra finansija.

Jovanović je prethodno istakao da Branbić nema opravdanja što ne rukovodi vladom i ne bira ministre, već da to radi predsednik, pod izgovorom da je tehnokratski premijer i naglasio da „pojam tehnokratskog premijera ne poznaje Ustav Srbije“.

 

„Nemam ja izgovor da sam tehnokratski premijer, to je činjenica. To nije novina u svetu, prosto ja nisam član vladajuće stranke, a vodim vladu“, kazala je premijerka.

Advertisements

 

Ona je istakla da je Jovanović izneo niz paušalnih izjava, da se nije dobro pripremio za svoj govor u kojem se nije obazirao na činjenice.

„Rekli ste niska cena IT usluga i radne snage, bez ikavih podataka, da vas nije mrzelo da se pripremite, da ste rekli ajde da pogledam kolika je cena IT usluga u Srbiji, Moldaviji, Ukrajini, Slovačkoj, videli biste da su usluge IT u Srbiji konkurentne zato što su kvalitetne, a ne zato što su jeftine“, rekla je Brnabić.

 

Ona se osvrnula i na Jovanovićevu tvrdnju da Srbija ima najniži privredni rast u regionu, navodeći da svi ekonomski parametri pokazuju oporavak i rast privrede.

Premijerka je kazala da je pravo čudo da neka zemlja ostvari privredni rast, kada se sprovode konsolidacija finansija i mere štednje, a da je Srbija ove godine zabeležila privredni rast od 4,5 odsto.

 

„Mi ne pribegavamo lakim, već teškim merama“, kazala je Brnabić.

 

IZVOR: Beta / FOTO: N1 Srbija

Advertisements

error: