Sud odbio Đilasovu tužbu, ne znaju Vučićevu adresu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vuk Jeremić podneo tužbu protiv Aleksandra Vučića zato što ga je nazvao “šefom međunarodne bande lopova”. Tužbu Dragana Đilasa protiv Vučića, sud vratio, sa zahtevom da se precizno odredi prebivalište predsednika.

 

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić podneo je danas tužbu protiv predsednika Aleksandra Vučića, jer ga je predsednik države nazvao “šefom međunarodne bande lopova”. Istog dana, tužbu bivšeg šefa DS-a Dragana Đilasa, koju je podneo protiv Vučića u aprilu, prvi osnovni sud u Beogradu je vratio, uz zahtev za dopunu.

 

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je na svom Tviter nalogu obelodanio da je tužio predsednika republike.

 

“Danas sam i zvanično podneo tužbu protiv Vučića zbog toga što me je javno, i bez dokaza, nazvao šefom međunarodne bande lopova”, objasnio je Jeremić u video poruci objavljenoj na Tviteru.

Tužbom se traži naknada štete od 50 miliona dinara. “Prema svecu i tropar” objašnjavaju za N1 u timu Vuka Jeremića i kažu da je iznos naknade ustanovljen u skladu sa njihovim saznanjima da je tuženi Aleksandar Vučić milijarder.

Advertisements

 

Nešto pre nego što su Jeremićevi Tviter pratioci saznali za tužbu, predsednik Vučić je najavio da će nadležni organi ispitati navodne milionske transakcije na računu Narodne stranke, ponovo iznoseći grube optužbe na račun Vuka Jeremića.

 

“Što se ovog belosvetskog lopova tiče što je umešan u sve, te deset miliona evra, za šta 10 miliona evra ne znamo, ali vidim da će prvosvetski organi da ispituju, mislim da će se u skladu sa tim što budu dobili od američkih predstavnika vlasti uključiti ili neće – to će biti njihova odluka – srpskih državni organi”, najavio je Vučić.

 

Istog dana, državni organ, Prvi osnovni sud u Beogradu, vratio je drugu tužbu upućenu na Vučićevu adresu – onu koju je u aprilu podneo tadašnji kandidat za gradonačelnika Dragan Đilas, zbog, kako se navodi u tužbi, “lažnih navoda da je novac stekao pljačkanjem građana”.

Sud je tužbu vratio uz zahtev da se “precizno odredi boravište tuženog” – jer je umesto Vučićevog prebivališta, u tužbi navedena adresa predsedništva Srbije.

Na tu temu, predsednik se nije osvrnuo, ali jeste na pisanje “Blica”, da opozicija okupljena oko Dragana Đilasa za jesen priprema masovne proteste.

 

IZVOR: N1 SRBIJA

Advertisements

error: