Vojni sindikat Srbije pruža podršku narodnim protestima!

Podeli vest sa drugima!
  • 1.6K
    Shares

Advertisements

Vojni sindikat Srbije podržava sve građane Republike Srbije koji su se usprotivili povećanju maloprodajnih cena naftnih derivata.

 

Utemeljenje podrške nalazimo u činjenici da je Vlada Republike Srbije u obavezi da na osnovu člana 17. Zakona o akcizama izvrši smanjenje akciza na naftne derivate u iznosu do 20% u slučaju rasta cene sirove nafte na svetskom tržištu, što je u ovom momentu slučaj. Takođe očigledno je da povećanje negativno utiče na standard građana, a samim ti i nedvosmisleno na makroekonomsku stabilnost Republike Srbije, a što se i navodi kao osnov za mogućnost smanjenja iznosa akcize za naftne derivate.

Advertisements

 

Dodatno problematično je i ne izveštavanje javnog servisa o dešavanjima u gradovima širom Republike Srbije. Prošle godine zanemaren je protest koji je okupio 100.000 građana Republike Srbije, a juče blokada saobraćajnica svih gradova u zemlji.

 

Vojni sindikat Srbije ponavlja da će uvek biti uz narod i zalagati se za poštovanje važećih zakona i održanje ustavnog poretka Republike Srbije.

 

Vojni sindikat Srbije

Advertisements