Vojni sindikat Srbije pruža podršku narodnim protestima!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vojni sindikat Srbije podržava sve građane Republike Srbije koji su se usprotivili povećanju maloprodajnih cena naftnih derivata.

 

Utemeljenje podrške nalazimo u činjenici da je Vlada Republike Srbije u obavezi da na osnovu člana 17. Zakona o akcizama izvrši smanjenje akciza na naftne derivate u iznosu do 20% u slučaju rasta cene sirove nafte na svetskom tržištu, što je u ovom momentu slučaj. Takođe očigledno je da povećanje negativno utiče na standard građana, a samim ti i nedvosmisleno na makroekonomsku stabilnost Republike Srbije, a što se i navodi kao osnov za mogućnost smanjenja iznosa akcize za naftne derivate.

Advertisements

 

Dodatno problematično je i ne izveštavanje javnog servisa o dešavanjima u gradovima širom Republike Srbije. Prošle godine zanemaren je protest koji je okupio 100.000 građana Republike Srbije, a juče blokada saobraćajnica svih gradova u zemlji.

 

Vojni sindikat Srbije ponavlja da će uvek biti uz narod i zalagati se za poštovanje važećih zakona i održanje ustavnog poretka Republike Srbije.

 

Vojni sindikat Srbije

Advertisements

error: