PRIDRUŽUJU SE PROTESTIMA! Masovan protest poljoprivrednika u ponedeljak

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nezavisna asocijacija poljoprivrednika Srbije organizuje jednočasovni protest upozorenja zbog visokih cena goriva.

 

Velika je zainteresovanost poljoprivrednika nezadovoljnih visokom cenom goriva za protest koji u ponedeljak, 11. juna, organizuje Nezavisna asocijacija poljoprivrednika Srbije, izjavio je za Agrosmart predsednik upravnog odbora ove organizacije Jovica Jakšić.

 

Po njegovim rečima traktori će izaći u protestnu vožnju u 8.30 časova. Iz organizacija, članica Nezavisne asocijacije poljoprivrednika stalno stižu potvrde o učešću u protestu, a za sada je sigurno da će na drumove izaći poljoprivrednici iz Opova, Alibunara, Kovina, Kovačice, Pančeva, Požarevca, Malog Crnića, Stare Pazove…

Advertisements

 

-Protesti će će biti mirni. Prijavljeni su u skladu sa zakonskom procedurom, a organizujemo ih u znak upozorenja na visoku cenu goriva za poljoprivrednike – naglasio je Jakšić.

U prvom redu, nezadovoljstvo će biti iskazano zbog ovog problema, što ne znači da je to jedino nerešeno pitanje zbog kojeg su poljoprivrednici dospeli u ozbiljno tešku situaciju, kazao je on.

 

Opšteprihvaćeno mišljenje među nezadovoljnim ratarima da je neophodno promeniti akciznu politiku kada je o poljoprivredi reč, za šta je potrebna izmena zakona koja bi omogućila da se ovaj namet za poljoprivrednike skine ili značajno umanji.

 

Agrosmart.net

Advertisements

error: