ZAVRŠENI PROTESTI! Malinari se dogovorili sa Vučićem

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

KURŠUMLIJA- Iako su za danas u 10 sati najavili još veći protest zbog niske otkupne cene i blokadu puta Niš-Priština, malinari iz Kuršumlije su odustali od te namere. Jutros se ukupilo samo desetak malinara a razlog tome, kako kažu, je prekid protesta u Prijepolju.

Malinari prekinuli protest i blokadu puta kod Prijepolja

Malinari su odlučili da obustave protest i blokadu puta Prijepolje – Bijelo Polje koja je trajala od subote zbog otkupne cene maline.

 

Kako navode, protest je prekinut “posle sastanka malinara sa narodnim poslanikom Krstom Janjuševićem iz Srpske napredne stranke”.

 

Beogradski mediji pišu da nije poznato šta je dogovoreno, dok državna agencija Tanjug ističe da će se malinari narednih dana u Vladi Srbije sastati sa nadležnima iz ministarstva.

“Nadamo se da ćemo nakon razgovora na nadležnim državnim organima koji slede uspeti da ostvarimo naše ciljeve. Cena maline na tržištu ide uzlaznom putanjom, što nas svakako raduje”, navodi predsednik UO Limska dolina Boban Purić.

Advertisements

 

Ipak, beogradski ističu navode da su malinari rekli da su samo privremeno prekinuli protest, tj. da će ga nastaviti ako ne budu zadovoljni rezultatom pregovora.

“Sa ljudima sam razgovarao otvoreno, ljudski i iskreno. Preneta im je poruka predsednice Vlade Ane Brnabić i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da je jedino rešenje za njihov problem pregovaranje za stolom. Saglasili smo se da rešenje nije blokada magistralnog puta, već su to isključivo razgovori. Malinarima je naglašeno da država ne može da garantuje otkupnu cenu, ali želi da razgovara sa njima”, rekao je Janjušević Tanjugu nakon deblokade puta Prijepolje-Bijelo polje.

 

Pojedini mediji pišu da su se vođe malinara dogorovili sa Vučićem oko normalizacije cena maline, dok N1 ističe da niko ne poznaje vođe malinara te da je po sredi možda i politička prevara!

 

IVZOR: Mondo / Beta / FOTO: Agencije

Advertisements

error: