VUČIĆEVIĆ I DRAGIĆ obaraju cenu malina, umešani u biznis!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vučićević i Damir Dragić vlasnici su 50 odsto firme “Ledena Lozica”, hladnjače koja se bavi otkupom malina.

 

Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik provladinog tabloida Informer i direktor ovog dnevnog lista Damir Dragić, vlasnici su 50 odsto firme “Ledena Lozica”, hladnjače koja se bavi otkupom malina.

 

 

Iako se o ovoj informaciji šuškalo proteklih nedelja ona je dobila potvrdu zahvaljujući društvenim mrežama, tačnije Tviteru, na kome se pojavio sledeći tvit:

Takođe, uvidom u Agenciju za privredne registre (APR), Društvo za proizvodnju, promet i usluge “Ledena Lozica” d.o.o. iz Loznice, od 1. januara do 31. decembra 2016. godine imalo je poslovni prihod od preko 164 miliona dinara (po sadašnjem kursu od 120 dinara za evro to je 1.37 miliona evra).

 

Zanimljivo je, s druge strane, da su urednik i direktor jednog dnevnog lista u poslu čiji je zadatak da istinito izveštava o problemu s otkupnom cenom malina i shodno tome protestima malinara, koji su nezadovoljni otkupnom cenom koju im država nudi.

Advertisements

Kako Informer piše o ovoj tematici može se videti npr. i iz teksta pod naslovom “Nedimović: Cenu maline diktiraju inostrani kupci”, objavljenog 24. jula ove godine. U tom tekstu se citira ministar poljoprivrede Branislav Nedimović koji kaže da tržište opredeljuje i diktira cene, a da je tražnja za malinom na Zapadu manja.

 

Na trećoj strani, među ljudima upućenim u ovaj posao može se čuti da se velike količine malina plasiraju u Rusiju, a upravo su Vučićević i Informer otvoreno rusofilski. Koliko je tu reč o privatnim simpatijama, a koliko o poslovnim interesima, procenite sami.

 

– U problemu koji malinari imaju s otkupljivačima nalazi se skup firmi među kojima je i “Ledena Lozica”, u kojoj Vučićević i Dragić imaju po 25 odsto vlasničkog udela. Njih dvojica su inače u ceo biznis ušli s po 3.000 dinara upisanog novčanog kapitala – kaže izvor Espresa.

Prema njegovim rečima, niskom cenom malina štite se interesi vlasnika i direktora Informera, ali i mnogih drugih, znanih i neznanih u ovom poslu.

 

Komentar na ovu temu pokušali smo da dobijemo i od vlasnika, i od direkora Informera. Dragan Vučićević se nije javljao na pozive naših novinara, dok je Damir Dragić, doduše ljubaznim tonom, odbio da sasluša naše pitanje.

 

(Espreso.rs) FoNet, Nebojša Mandić

 

Advertisements

error: