VAJDA: Novaka ne vole puno jer je Srbin

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vlasnika 12 grend slem titula Novaka Đokovića svetski mediji ne tretiraju kao Rafaela Nadala i Rodžera Federera, smatra trener našeg asa Marijan Vajda.

 

– Da, mislim da je tako, da Đokovića nekada ne cene dovoljno. Ne spominju Novaka tako često kao Federera, Nadala i ostale jer dolazi iz male zemlje. Neću da ulazim preduboko u ovo, ali njemu je bilo toliko teško da se probije. Niko ga nije dovoljno priznavao… O Federeru i Nadalu se govorilo mnogo i kada su bili u padu, dok Novaka svi kao da su zaboravili posle jedne loše godine, a on je veliki šampion. Kritike medija, ne srpskih naravno, užasne su i uopšte mi se ne dopadaju, nisam srećan zbog toga, trebalo bi više da bude priznat kao šampion i da se o njemu tako i govori. Jednu godinu ne osvaja i već o njemu pišu na takav način… Moram da priznam da me to pogađa, mada srećom, u poslednje vreme ne čitam toliko – kazao je u intervjuu za Sport klub Marijan Vajda.

 

Novak je trenutno na 75-80 odsto!

Advertisements

Vajda se vratio u Novakov tim nakon godinu dana i za sada je plan da ostane do kraja turnira u Parizu.

– Mogu da kažem da ćemo biti zadovoljni bilo kojim Slemom. Trenutno je u fazi u kojoj još nije potpuno spreman, možda je na 75-80 posto svojih mogućnosti i verujte da meni svaka pobeda znači kao grend slem trofej. Svi sad misle da se vratio potpuno, ali nije još, treba mu još vremena. Radimo dva meseca, ali još smo daleko. Ne znam koliko će Slemova osvojiti do kraja karijere, ali ubeđen sam da može ponovo da dođe na taj nivo i da osvaja najveće titule.
Vajda i Đoković jurišaju na novi trofej u Parizu, a Slovak se prisetio teških momenata tokom saradnje sa Srbinom. Višegodišnja potera za Kupom Musketara ostavila je traga.

 

IZVOR: Informer / FOTO: Twitter

Advertisements

error: