JEREMIĆ: Istražiću svoju imovinu kad dođem na vlast

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić danima odbija da javnosti objasni koliko je novca i u koje svrhe dobio od svetskih tajkuna pohapšenih u SAD. On sada obećava da poreklo svojih miliona itražiti – ali tek kada dođe na vlast?!

 

Kako je ranije već utvrđeno, Jeremićev CIRSD i njegova agencija za PR i konsalting dobili su od Kineza Patrika Hoa i Senegalca šeika Tidiona Gadioa ukupno 5,3 miliona evra. Bivši ministar policije Ho i bivši šef diplomatije Senegala Gadio u međuvremenu su uhapšeni u SAD i optuženi za milionsku korupciju, podmićivanje stranih državnika i pranje novca. Jeremić bi sada imao moralnu obavezu da objasni na koje načine je povezan sa ovom dvojicom.

 

Umesto da da konkretne odgovore na pitanje koje izuzetno interesuje srpsku javnost, Jeremić je u autorskom tekstu za nedeljnik „Vreme“ na dve strane prvo ishvalio sam sebe, a potom najavio da će po dolasku na vlast doneti zakon o poreklu imovine?!

Advertisements

 

– Narodna stranka će, čim bude u poziciji, po hitnoj proceduri doneti zakon o poreklu imovine koji će važiti za sve javne funkcionere od devedesetih do danas i predložiti da se krene od mene – napisao je bivši šef diplomatije.

 

On je samo dan ranije u televizijskom intervjuu odbio da odgovori na pitanja koliko je novca ukupno dobio i za koje namene.

 

Podsetimo, prema podacima do kojih su došli mediji, lider Narodne stranke je od kineske komapnije CEFC iz Hongkonga dobio 5,3 miliona evra za nekakve konsultantske usluge.

 

IZVOR: Pink / FOTO: Beta

Advertisements

error: