Zoran Lutovac novi predsednik Demokratske stranke

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Zoran Lutovac novi je predsednik Demokratske stranke, odlučeno je na Izbornoj skupštini DS.

 

Većinom od 1.230 prisutnih delegata, Lutovac je na izbornoj skupštini u Centru “Sava” u Beogradu pobedio preostale kandidate za predsednika stranke, Gordanu Čomić i Branislava Lečića. Lutovac je dobio 659 glasova delegata, Čomić 468, a Lečić 123.

 

Pored kandidata za predsednika stranke, delegati su na današnoj izbornoj skupštini glasali i za pet potpredsednika, predsednika Političkog saveta, članove stalnog sastava Glavnog i Nadzornog odbora, kao i za članove Statutarne komisije.

 

Delegati Demokratske stranke izabrali su za potpredsednike stranke Aleksandru Jerkov, Dejana Nikolića, Draganu Rakić, Dragoslava Šumarca i Sašu Paunovića. Jerkov je dobila podršku 712 delegata, Paunović 700, Šumarac 621, Nikolić 532 i Rakić 523 delegata

Advertisements

Lutovac u svom timu ima ima predsednika opštine Paraćin Sašu Paunovića, odbornicu DS u Vršcu Draganu Rakić, poslanika Dejana Nikolića, v.d. predsednika beogradskog odbora Dragoslava Šumarca i poslanicu Aleksandru Jerkov.

 

Lutovac je posle izbora za N1 rekao da je njegova prva poruka da “moraju da se zbiju redovi”, da se stranka organizuje i učini jedinstvenom i funkcionalnom.

 

“Moramo da povratimo poverenje građana da im dokažemo da ćemo zastupati njihove interese”, rekao je Lutovac.

 

Prema njegovim rečima, DS mora biti veća od 2,2 posto, koliko je osvojila na beogradskim izborima. “Mora biti jedan od stubova budućih saveza koji će preporoditi Srbiju”, rekao je za N1.

 

IZVOR: N1 Srbija / FOTO: N1

Advertisements

error: