SRAMOTA! Policija tuče malinare koji protestuju!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Oko 500 stotina malinara iz Prijepolja, Nove Varoši, Užica i drugih opština zapadne Srbije već dva sata drže u blokadi magistralu koja kroz Prijepolje vodi ka Crnoj Gori, a blokada je izazvala opšti kolaps na putu i kolone od nekolio kilometara.

 

Malinari su podigli šator na sred magistrale, kao znak da ne nameravaju da odustanu, a taj njihov potez je izazvao totalni prekid saobraćaja u oba pravca. Prekid saobraćaja napravio je kolone dugačke nekoliko kilometara u oba pravca, a putnička vozila i kamioni prolaze kroz Prijepolje da bi mogli da nastave put.

 

Mali su najpre protestovali zbog najavljene niske otkupne cene, zatim su oko 15. 20 minuta izašli na magistralu i blokirali put ka Crnoj Gori.

 

Na protestu je prisutna policija, a malinari su pokušali da probiju njihov kordon, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta.

Umesto najavljenog dvočasovnog mirnog protesta kraj Vladičanskog dvora, proizvođači su u jednom trenutku krenuli magistralom kada su se i sukobili sa policijom, tokom kojih je četvoro proizvođača lakše povređeno.

Advertisements

 

Putnička vozila koja od Zlatibora i Nove Varoši idu ka Crnoj Gori prolaze alternativnim pravcima kroz grad, dok se na magistrali formira veća kolona šlepera.

 

Prema rečima malinara oni su nezadovolnji otkupnom cenom od 50 do 100 dinara po kilogramu maline, i traže da otkupna cena bude najmanje 180 dinara.

 

Malinari su, kako kažu za Kurir, najavili da će ostati tu do daljeg.

Stanojević: Problemi se sigurno neće rešiti na ulici

 

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Velimir Stanojević danas je, povodom protesta malinara prijepoljskog i užičkog kraja, poručio da se problemi sigurno na ulici neće rešiti.

 

IZVOR: Kurir / FOTO: Ilustracija

Advertisements

error: