Mali izglasan za ministra! 154 ZA, 30 PROTIV!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

BEOGRAD – Skupština Srbije izglasala je danas Sinišu Malog za novog ministra finansija.

 

Poslanici su glasali prozivkom, od 184 za je glasalo 154, protiv 30, udržanih nije bilo.

Novi ministar finansija nakon glasanja položio je zakletvu pred poslanicima.

 

“Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije”, piše u tekstu zakletve koju je Mali pročitao u Skupštini Srbije.

Polaganju zakletve prisustvovala je premijerka Ana Brnabić i ministri Nebojša Stefanović, Rasim Ljajić, Branislav Nedimović, Nela Kuburović, Zorana Đorđević, Aleksandar Antić, Slavica Đukić Dejanović, Jadranka Joksimović, Vanja Udovičić, Zlatibor Lončar, Aleksandar Vulin.

Advertisements

Premijerka Ana Brnabić predložila je Malog za novog ministra finansija umesto Dušana Vujovića koji je 7. maja podneo ostavku iz ličnih razloga.

 

Inače, Siniša Mali rođen je 25. avgusta 1972. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu školu i diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Kao Ron Brown stipendista, magistrirao je 1999. godine na

 

Washington Universitu u St. Louis-u, SAD, smer finansije (Master of Business Administration diploma).

 

Magistrirao je i na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. U 2013. godini odbranio je doktorsku disertaciju na temu: „Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – Teorijske koncepcije i ostvareni rezultati u Srbiji”, na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu.

 

IZVOR: Kurir.rs / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: