OPET HAOS! Albanci kamenuju Srbe na Kosovu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nekoliko Srba je povređeno, od kojih jedan teže, kada su Albanci gađali kamenicama Srbe povratnike prilikom obilaska Crkve Svete Trojice u Petriču.

 

13.55 – Albanci gađali Srbe kamenicama. Nekoliko ljudi je povređeno.

Teže povrede zadobili su Radoslav Kizić (22), njegov rođeni brat Nemanja (20), kao i predsednik privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković.

 

Nekoliko sati je grupa od tridesetak Srba čekala da im policija omogući da priđu Crkvi Svete Trojice u Petriču pošto je oko 150 Albanaca blokiralo prilaz ovoj crkvi.

Policija je uspela da napravi prolaz za Srbe povratnike koji su, nakon što su upalili sveće, napustili prostor oko porušene crkve.

Advertisements

 

Njih su kamenicama gađali Albanci i pogodili ih, uprkos jakim policijskim snagama. Radoslav Kizić je povređen u predelu glave i prebačen je u bolnicu u Peći gde mu se ukazuje lekarska pomoć.

Blokadu puta prethodno su osudili direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, Srpska lista i ministar u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić.

 

Oko pedeset Albanaca sa automobilima, traktorima i teškom mehanizacijom blokiralo je jutros prilaz crkvi svete Trojice u Petriču kod Kline ne dozvoljavajući raseljenim Srbima iz ovog sela i okoline da obeleže seoske litije, odnosno drugu Trojicu.

 

Kako Informer saznaje, oko pedeset Albanaca blokiralo je putni pravac.

Na licu mesta je veliki broj pripadnika Kosovske policije.

 

IZVOR: Mediji / FOTO: Ilustracija

Advertisements

error: