NEVEROVATNO! DVERI i ĐILAS ulaze u političku koaliciju

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Pokret Dveri Boška Obradovića sve je bliži odluci da se pridruži “Savezu za Srbiju” bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

 

Prema informacijama, dvojica političara su u poslednje vreme više puta razgovarala i postignut je dogovor da bi mogla da se uspostavi politička saradnja.

Naime, zamisao nekadašnjeg predsednika DS je da se okupi širi i ideološki šarolik front u borbi protiv vlasti, kako bi se došlo do što šireg biračkog tela. I Obradović je više puta isticao da opozicija, bez obzira na razlike, treba da se okupi oko jednog cilja – da smeni vlast.

 

Izvor “Novosti” kaže da niko od Đilasovih partnera nema ništa protiv toga da i Dveri budu deo saveza.

Advertisements

 

– Ipak, potrebno je precizirati tačne zajedničke ciljeve, kako ne bi dolazilo do iskakanja u nekim oblastima, poput, recimo, Ratka Mladića i haških optuženika, što je jedna od tema oko kojih se ne slažu svi oni koji će se naći u savezu – kaže sagovornik.

 

To praktično znači da će se tokom nastupa u ime Saveza za Srbiju svi držati principa oko kojeg su se okupili, dok će na pojedinačnim stranačkim konferencijama govoriti o partijskim stavovima.

 

Inače, uz Đilasa su, zasada, stali Narodna stranka Vuka Jeremića, Levica Borka Stefanovića, Pokret za preokret Janka Veselinovića, kao i Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića, dok je Pokret slobodnih građana Saše Jankovića odlučio da neće pod istu kapu. Jedan od razloga za nedolazak PSG je i to što ne žele da imaju saradnju sa Dverima.

 

Novosti

Advertisements

error: